Jonáš Bartoš
Premium
11. května 2023 • 04:50

Dvě varianty Plzně. Šádek potřebuje majitele, ve hře koncern z Rakouska?

Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejbližší týdny rozhodnou, jakým směrem se s Plzní vydá. Adolf Šádek poté, co klub v úterý oficiálně oznámil konec éry Michala Bílka, musí vyřešit dvě zásadní věci – jméno nového kouče, s čímž je silně spojená otázka nového majitele nebo investora. Bez silného ekonomického partnera může klub padnout do mnohem úspornějšího módu. V zákulisí padá jméno známého rakouského koncernu, jenž by mohl svízelnou situaci na západě Čech vyřešit.



Na místo končícího Michala Bílka si v Plzni dokáží představit Martina Svědíka, jenž odvádí velmi dobrou práci na Slovácku. Má to ale celou řadu podmínek – vykoupit trenéra ze smlouvy a přesvědčit ho, aby laso ze zápasu Čech chytil.

Svědík i další zajímaví trenéři, kteří podle deníku Sport a iSport.cz připadají v úvahu, ale nepůjdou do nejistého byznysu. Šádek si to dobře uvědomuje a v současné chvíli se maximálně soustředí na to, aby dotáhl příchod nového investora a zajistil klubu potřebnou ekonomickou stabilitu.

Otázku vlastnické struktury slíbil vyřešit do 30. června, čas neúprosně utíká. Probíhají jednání, v aktuální chvíli ale podle dostupných informací nejsou blízko tomu, aby padla definitivní dohoda.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud