Michal Koštuřík
Premium
31. října 2023 • 17:31

Suchopárek z legrace Kušeje posílal za výčep: Byl špalek, teď má fazonu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z legrace mu říkával: „Vy máte v Ústí hospodu, jednou skončíš jako hospodský a budeš mít 110 kilo.“ Trenér Jan Suchopárek (54) vedl Vasila Kušeje v mládežnických reprezentacích, naposledy na něj sázel na červnovém EURO „jednadvacítek“ v Gruzii. Jeho fyzický a herní progres tak má dobře zmapovaný. Že je problémový? Takovou zkušenost s ním neprodělal.  



Když v neděli viděl, jak mladoboleslavský driblér Vasil Kušej rozvrací defenzivu Sparty, blesklo mu hlavou, že je zpátky. Ve formě, díky níž si vybojoval místo v závěrečné nominaci na EURO U-21, byť v kvalifikaci neodehrál jediný zápas. „Změnil životosprávu, má úplně jiné stravovací návyky než v devatenáctce,“ líčí Jan Suchopárek pro deník Sport a web iSport.cz.

Jak vnímáte nevšední kariérní cestu Vasila Kušeje?
„Byli jsme spolu už na mistrovství Evropy do devatenácti let. Tehdy byl v nominaci jako hráč německého Dynama Drážďany, kde byl kapitán a patřil mezi deset nejlepších střelců bundesligy. Budil pozornost, i když byl menší postavy. Dynamiku a schopnost vytvářet si šance měl vždycky. Po podepsání profesionální smlouvy nedostával v áčku Drážďan moc příležitostí a zvolil návrat do Ústí nad Labem. Začátek měl dobrý, ale pak se rok, dva hledal. Až v Prostějově začal na podzim 2022 dávat branky a byl stěžejním hráčem týmu. I na základě toho se dostal do jednadvacítky.“

Přijalo ho mužstvo, když neabsolvoval úspěšnou kvalifikaci o postup na finálový turnaj?
„On ty kluky znal

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud