Jonáš Bartoš
Premium
17. ledna 2024 • 12:00

Baierova cesta z Příbrami: ve stopách Čecha. Dlouhán pomáhal i na stoperu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

V žebříčku TOP 50 českých talentů, který ve spolupráci s mládežnickými trenéry každoročně sestavuje deník Sport, se objevil jediný gólman. Viktor Baier (19) na podzim vlétl jako kometa do plzeňské brány. Lidé z bezprostředního okolí, kteří mají největší vliv na kariéru dvoumetrového chlapce, se shodují v jednom – psychická odolnost, pracovitost, cílevědomost a fungující zázemí ho předurčují ke vstupu mezi elitu. V podobném věku startoval dospělou kariéru i jistý Petr Čech…



Cesta nadaného mladíka je narýsovaná postupnými, pečlivě naplánovanými krůčky. Od žáčků piloval své dovednosti v Příbrami, až v dorosteneckém věku se posunul na vyšší level do Plzně. Deník Sport oslovil ty, kteří hráče postupně táhli až na ligovou scénu.

„Pamatuji ho na přelomu starších žáků a mladšího dorostu. Už v té době měl výborné fyzické předpoklady, v rodičích má skvělé rodinné zázemí. Bylo vidět, že je hodně šikovný, zároveň nedobroušený, nedodělaný. Měl trošku problémy s koordinací, což bylo v tom věku logické. Bylo znát, že je zajímavý a že se s ním vyplatí pracovat,“ vzpomíná Radek Sňozík, dnes trenér brankářů U19 ve Spartě, který Viktora Baiera vedl jako kouč gólmanů v Příbrami.

V první moment se úplně nezdálo, že v kdysi proslulé mládežnické líhni piplají absolutní klenot z ročníku 2005. „Ve své kategorii hráli nižší soutěž, nad sebou měl šikovné gólmany. V té době ani nebyl důvod ho někam posouvat, nebylo to

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud