Radek Špryňar
Premium
23. dubna 2024 • 15:55

Nejdražší není nejlepší. Kubík: Zima hraje nevyrovnaně. Kritika i od kouče

Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Zima stál Slavii v zimě balík, přesně sto milionů korun. V historii samostatné české ligy ještě nikdo nepřišel na víc. Jenže nejdražší automaticky neznamená nejlepší. Reprezentant se potýká s výkyvy formy. V neděli děsivě chyboval s Olomoucí, soupeři daroval gól na 0:2 a sešívaní v chaotickém závěru stihli jen srovnat na 2:2. „Dostat se na dřívější úroveň bude Davidovi trvat půl roku,“ praví Luboš Kubík. Bíločervení ztrácí šest kol před koncem na Spartu čtyři body, v boji o mistrovskou korunu si strašlivě zavařili.



V zimě probíhala ve Slavii na její poměry vyhrocená diskuse. Tématem byl návratový transfer Davida Zimy, který z Edenu v létě 2021 odešel za 150 milionů korun do FC Turín. Jenže v italské Serii A se neprosadil a po dvou letech se rozhlížel, co dál se stagnující kariérou.

Během posledního přestupového okna realizační tým v čele s Jindřichem Trpišovským zatoužil, zejména kvůli titulovým dostihům se Spartou, vyšperkovat sestavu o hráče mající v krvi slávistickou DNA. Nevyšel návrat Petera Olayinky z CZ Bělehrad, mimo cíl doletěly snahy o Ondřeje Lingra z Feyenoordu.

A tak, i vzhledem k výtečným vztahům s asistentem Zdeňkem Houšteckým, se na radaru objevil David Zima. Pořízení bývalého slávisty, a majitele dvou ligových titulů, se opakovaně řešilo v rámci jednání klubového představenstva.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
23

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud