Karel Häring
24. června 2011 • 08:14

Odchod za Ligou mistrů! Kováč míří do Basileje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhou anglickou ligu téměř jistě vymění za prestižní bitvy v Champions League. Obránce Radoslav Kováč má namířeno z West Ham United do švýcarského týmu FC Basilej, v němž podepsal dvouletou smlouvu s opcí.

 



Na třetí zahraniční štaci se vydá Radoslav Kováč. Po ruské a anglické nejvyšší soutěži si bývalý reprezentační obránce vyzkouší Švýcarsko. A vybral si dobrou adresu: tamní nejlepší klub uplynulých let.

„Vše je na nejlepší cestě, přestup by se měl uzavřít během pátku. Radek by se následně zapojil do přípravy,“ potvrdil Sportu ještě před dnešním podpisem Pavel Zíka, šéf společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.



Po přestupu Tomáše Ujfalušiho z Atlétika Madrid do Galatasaraye Istanbul si tak český fotbal velmi pravděpodobně připíše během jednoho týdne další větší transfer. Pro Kováče to znamená, že se vyhne zápasům v Championship, druhé nejvyšší soutěži v Anglii, do které West Ham United sestoupil po velmi nevydařené sezoně.

Samotný hráč v nedávném rozhovoru pro Sport připustil, že by preferoval odchod z londýnského klubu, ke „kladivářům“ ho nicméně vázal ještě roční kontrakt.

West Ham však musí po pádu z Premier League šetřit, a tak nový trenér Sam Allardyce prodává hráče s vyššími smlouvami. Kováč navíc v uplynulém ročníku pod vedením kouče Avrama Granta nastupoval sporadicky, poslední soutěžní duel odehrál proti Blackpoolu 2. února!

Radoslav Kováč opouští Premier League, odchází do švýcarského FC Basilej Radoslav Kováč opouští Premier League, odchází do švýcarského FC BasilejFoto ČTK/AP


V Basileji by měl být výrazně vytíženější, kromě zápasů švýcarské ligy se může těšit na duely Ligy mistrů, do jejíž hlavní fáze se „červenomodří“ ziskem čtrnáctého titulu kvalifikovali.

Klub hrající na známém stadionu St. Jakob Park momentálně disponuje poměrně mladým týmem a trenér Thorsten Fink, někdejší hráč Bayernu Mnichov, potřebuje kádr doplnit zkušenými hráči. S Kováčem počítá na pozici stopera.

Pro jednatřicetiletého fotbalistu to bude třetí zahraniční angažmá. V roce 2005 odešel z pražské Sparty do Spartaku Moskva, v roce 2009 se přesunul do West Hamu, nejprve na hostování, poté na přestup.

Za „kladiváře“ odehrál 53 ligových duelů, vstřelil v nich tři góly.

Švýcarská štace bude pro Kováče zřejmě tou poslední v zahraničí, hráč už několikrát zopakoval, že by se v budoucnu rád vrátil do Sparty.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud