5. prosince 2012 • 05:00

Petržela se porve o místo v Augsburgu, ve hře i jeho návrat do Plzně

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátí se záložník Milan Petržela v zimě do Viktorie Plzeň? I tahle varianta je ve hře. Na vysněném zahraničním angažmá v bundesligovém Augsburgu totiž český fotbalista moc štěstí nenašel. Jeho tým se trápí, je poslední, Petržela pak za podzim odehrál jen 405 minut. Čekal přitom daleko vyšší vytížení. Stále ale maká a věří, že se všechno povede zlomit. Kdyby ne, zájemci o jeho služby větří šanci. Možná přijde už v zimní pauze.



Do Plzně se ve čtvrtek sjedou skauti z celé Evropy. Na bitvu s Atlétikem Madrid v Evropské lize je nahlášena hned dvacítka pozorovatelů. Přijedou z Manchesteru City, Ajaxu Amsterdam nebo třeba z Hamburku. V jejich hledáčku bude třeba František Rajtoral, který měl na podzim parádní fazonu.

Pokud by došlo k dohodě a šestadvacetiletý reprezentant by měnil dres, otevřelo by to prostor k jednání o návratu Milana Petržely. Ten ale popírá, že by tato varianta byla ve hře.

„Opravdu o tom nic nevím,“ řekl Sportu. „Kdybych tvrdil, že je všechno dobrý, tak bych kecal,“ připouští, že se mu v Německe fotbalově nevede podle představ. „Jsme poslední, máme už poměrně velkou ztrátu na první nesestupové místo, moc nehrávám,“ dodává.

Naposledy se sice dostal proti Freiburgu po delší době do základní sestavy, ale po hodině se pakoval ze hřiště.

„Necítil jsem se úplně nejlépe, chybí mi větší praxe, víc odehraných zápasů,“ přiznal devětadvacetiletý fotbalista. Je ale připravený dál se prát o místo. „Nechci odsud utíkat jako spráskanej pes a po půl roce končit. Chci se o to ještě porvat,“ neskrývá odhodlání.

Vše potvrzuje i jeho manažer Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest. „Rozhodně ale nechce svoji šanci vzdát, hodlá se poprat o trvalé místo v sestavě, takže během zimy se na jeho klubové příslušnosti nic měnit nebude,“ vylučuje změnu dresu.

Podle informací Sportu však varianta s případným návratem do Plzně není planým poplachem a existuje, když by mohl do Viktorie zamířit třeba na hostování. Záleží také na tom, jak by se Západočeši vypořádali s finančně náročnější smlouvou Petržely v Augsburgu.

Zájem o Petrželu údajně je i v polském Slasku Wroclaw, který vede český trenér Stanislav Levý.

Petržela, Limberský a Rajtoral. První z nich už hledá štěstí v Německu, další dva hráči Viktorie jej možná budou následovat. vyrazili na nákupy
Petržela, Limberský a Rajtoral. První z nich už hledá štěstí v Německu, další dva hráči Viktorie jej možná budou následovat. vyrazili na nákupy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud