25. dubna 2009 • 18:00

Hrozí Rosickému konec v Arsenalu?

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Arsenalu Arsene Wenger oznámil, že Tomáš Rosický už si v této sezoně nezahraje. A v Anglii se hned začalo spekulovat o tom, jestli s českým legionářem ještě francouzský stratég vůbec počítá.



Že si český reprezentant v tomto ročníku již nezakope, uveřejnil na svých stránkách Arsenal ve čtvrtek večer. Včera informaci potvrdil na tiskové konferenci před duelem Arsenalu s Middlesbrough kouč Wenger.

Nejprve dostal od novinářů dotaz směřující k marodům. Vyjmenoval téměř všechny. Na jednoho však zapomněl. Na českého záložníka… Až dodatečná otázka mířící přímo na Rosického zdravotní stav ho přiměla k tomu, aby se o něm krátce zmínil. „Tomáš? Pro toho sezona skončila,“ zavrtěl hlavou s ledovým klidem. Víc novinářům neprozradil.

Ti ovšem spekulují o tom, jestli to neznamená defi nitivní konec „malého Mozarta“ v mužstvu „kanonýrů“. S touto myšlenkou si pohrává londýnský Evening Standard. Podle tohoto deníku si někteří představitelé klubu nejsou Rosického budoucností v Arsenalu jistí. Téměř identický text uveřejňuje i Daily Mail.

Tvrzení je však opřeno především o sportovní formu Rosického konkurentů v sestavě. „Samir Nasri a Andrej Aršavin se v týmu dobře adaptovali. A navíc hrají právě na pozici, na níž dříve hrával Rosický,“ zamýšlí se autor textu v Daily Mail.

Francouz Nasri se stal hrdinou Arsenalu především poté, co dvěma góly sestřelil loni v listopadu Manchester United. Ruský reprezentant Aršavin ukázal své kouzlo v úterý čtyřmi brankami do sítě Liverpoolu. Nasri přišel do klubu ze severního Londýna loni v létě, Aršavin až v zimě. U obou se tak předpokládá nárůst výkonnosti, jakmile se plně adaptují.

Anglická média se tak zamýšlejí nad tím, zdali by se mezi touto konkurencí Rosický po plném uzdravení vůbec prosadil. „Nemyslím, že bych se neměl dostat do své bývalé formy,“ svěřil se na konci března v rozhovoru pro klubovou televizi osmadvacetiletý Čech. Pokud by se mu to podařilo, není důvod, proč by nemohl Rosický hrát třeba po boku Aršavina. V sestavě by si nepřekáželi.

Nad českým reprezentantem, který kvůli podkolenní šlaše nehraje již od loňského ledna, se ale zřejmě vznáší další otazník.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud