15. srpna 2011 • 15:15

První kolo má za sebou třetí nejvyšší soutěž v Čechách

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kladna, kteří hráli ještě v předloňské sezoně nejvyšší soutěž, po dvou sestupech za sebou zahájili úspěšně své účinkování ve sféře amatérských soutěží. V dnešním utkání premiérového dějství ČFL, v které se objevili po deseti letech, porazili doma před 435 diváky B-tým Viktorie Plzeň přesvědčivě 5:2, přestože ještě v poločase prohrávali 0:2.



Záložní celek mistra republiky se prosadil v úvodním dějství díky trefám Krmenčíka a Hoffmanna. Dvoubrankové vedení hájil ještě sedm minut po změně stran, pak se ale defenziva plzeňských mladíků zcela zhroutila a během půlhodiny pětkrát inkasovali.

Domácímu trenéru Novákovi vyšlo dvojnásobné poločasové střídání. Po dvou gólech v kladenském dresu vstřelili čerstvý muž v sestavě Kabele spolu s kapitánem Procházkou, poslední branku připojil Čížek.

Poločasové vedení na hřišti soupeře nedokázala uhájit ani mladoboleslavská juniorka v Písku. Druhý tým tabulky uplynulého ročníku vedl u Otavy gólem Tvarohy, po hodině hry však srovnala skóre písecká posila z Viktorie Žižkov Hřebeček. Deset minut před koncem dal vítězný gól Jihočechů na 2:1 kanonýr Zušťák.


V úterý 16. srpna bude mít Hřebeček možnost dát gól svému bývalému týmu. Písek se totiž v tento den střetne v 2. kole Ondrášovka Cupu právě s prvoligovým nováčkem ze Žižkova.

Do třetice vyhrál doma i chrudimský nováček, brankami Vladyky a Luptovského ze závěrečné dvacetiminutovky udolal 2:0 Ovčáry. Naopak jiný nováček z Domažlic na svém hřišti v úvodním kole sezony neuspěl. Chodové podlehli 1:2 papírovému favoritovi soutěže z Pardubic, který měl už z poločasu dvoubrankový náskok. Na góly Petruse s Javůrkem zareagovala domácí Jiskra po obrátce pouze brankou Kovaříka.

V severočeském derby Hlavice vyhrála na českolipském trávníku u Ploučnice díky Gulajevově brance po čtvrthodině hry. Dvaadvacetiletého útočníka v červenci prodala pražská Slavia do Hradce Králové a nový klub jej poslal do Hlavice, protože ta od letošního ročníku plní funkci farmy prvoligového týmu "votroků".

Po patnácti letech účinkování v nižších soutěžích se probojovali fotbalisté Roudnice nad Labem zpátky do ČFL a jejich obnovená premiéra ve třetí nejvyšší soutěži dopadla vítězně. Svěřenci trenéra Mariána Řízka zdolali na domácím hřišti před 1070 diváky 2:1 Karlovy Vary, jedno z nejlepších mužstev jarní části uplynulého ročníku.

Všechny branky padly až po změně stran. Roudničtí vedli už 2:0 brankami exslávisty Kuchaře a Medka, soupeř z lázeňského města stihl už jen korigovat skóre kontaktní trefou Prücknera.

Totožným výsledkem skončilo i druhé dnešní utkání v Liberci, kde domácí rezerva Slovanu zdolala letohradského nováčka. Hosté zpod Orlických hor vedli brzy gólem Moníka, ještě do poločasu vyrovnal Rybanský a vítězný gól Slovanu B vstřelil tři minuty před koncem Beneš. Východočeši měli smůlu, neboť za stavu 1:1 trefil Brendl tyč liberecké branky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud