2. listopadu 2016 • 21:33

Řezník z pralesa dostal flastr! Zařízl domácí, ti ho museli chránit

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dopískal. Minimálně v téhle sezoně. Rozhodčí Aleš Brejník, který v sobotu řídil zápas jihočeské III. třídy mezi Pištínem a Borkem (3:3), vyfasoval flastr. Před komisí se zpovídal kvůli tomu, že v utkání nařídil dvě penalty proti domácím, vyloučil jim čtyři hráče a duel nastavil o třináct minut.



„Rozhodčímu Brejníkovi byla pozastavena delegace na zápasy do konce sezony 2016/17. Snažil se obhájit, ale podle výpovědí, které jsme dostali, je udělený trest adekvátní,“ poznamenal Karel Franěk, sekretář OFS v Českých Budějovicích.

Ten řekl, že jde o největší průšvih, kterým se komise během podzimu zabývala. I na Brejníka prý už bylo dřív pár stížností. „Jinak bychom asi sáhli k menšímu trestu. Sudí verdikt přijal, nevím, jestli se odvolá. Na druhou stranu chci ale říct, že pan Brejník u nás odřídil i dobré zápasy. Zase takové vraždění neviňátek to nebylo. Třeba všechna čtyři vyloučení určitě nebyla vymyšlená a i pro to dlouhé nastavení měl nějaké argumenty,“ dodal.

„Jsme rádi za to, jak všechno dopadlo. Teď má pan rozhodčí půl roku o čem přemýšlet. Chtěl bych poděkovat panu Fraňkovi, že se případu ujal a od pondělí všechno řešil,“ konstatoval jednatel klubu z Pištína a jeho hráč Václav Vávra. Na úrovni třetí třídy se hraje fotbal pro radost, ten ale týmům pokazil právě sudí.

Ani hosty to nebavilo

Druhou půli se prý hrálo výhradně na půlce Pištína. „Ani hosty to nebavilo. Vedoucí jejich týmu Kolouch nám říkal, že nic podobného nikdy neviděl a že nás podpoří,“ vzpomínal na zápas Vávra. „Naopak trenér Borku nám říkal, že se nic tak strašného nestalo. Když jsem se ptal, co říkal třeba na odpískané penalty, tak tvrdil, že byl otočený na druhou stranu. To je docela divné. Kdyby můj tým útočil, tak bych se asi díval,“ kroutí hlavou i s odstupem Vávra.

Na tohle řádění sudího v Pištíně jen tak nezapomenou.
Na tohle řádění sudího v Pištíně jen tak nezapomenou.

Kouč Borku se navíc v médiích pustil i do brankáře svého týmu, který okomentoval dění na hřišti. Gólman pak oznámil, že se bude raději věnovat trénování mládeže. „Je smutné, když se trenér nepostaví za svého hráče, který řekl jen svůj názor,“ říká Vávra.

Ten byl rád, že nakonec neskončil zápas tak, že by některý z rozzuřených fanoušků dal arbitrovi nakládačku. Jeho tým i přes nepřízeň muže s píšťalkou uhrál bod. „Na rozhodčího čekalo docela hodně lidí. Byl v kabině asi hodinu a půl. My jsme se snažili lidi krotit. Kdyby se něco stalo, tak by tam byla inzultace, pokuta,“ ví zástupce Pištína.

Trest dostali ve středu večer i všichni čtyři vyloučení hráči Pištína ze zmíněného duelu. Mají zastavenou činnost na jeden zápas. Shodou okolností přijdou o jarní měření sil s Borkem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud