11. června 2018 • 13:05

Brno jako první zahájilo přípravu. Kteří hráči chyběli?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté druholigového Brna zahájili přípravu na novou sezonu zatím bez posil a také bez čtyř hráčů ze sestavy z uplynulé neúspěšné sezony. Smlouva vypršela litevskému obránci Tadasu Kijanskasovi a ruskému útočníkovi Konstantinu Bazeljukovi. Hostování skončilo záložníkům Miloši Kratochvílovi a Rafaelu Acostovi z Uruguaye. Brňané po sestupu z nejvyšší soutěže začali letní přípravu nejdříve ze všech profesionálních týmů první a druhé ligy.



"Asi jsem udělal chybu, že jsem nesledoval ostatní týmy, kdy začínají. Ale dva týdny mohou hráčům na odpočinek stačit. A ve druhé lize budou mít delší zimní přestávku. Šestitýdenní přípravu před zahájením soutěže považuji za ideální," uvedl na dnešním setkání s novináři před úvodním tréninkem trenér Roman Pivarník.

V ideálním případě by tým rád doplnil o pět nových hráčů. "Potřebujeme hlavně posílit ofenzivu, která nám hodně pokulhávala. Po návratu Daniela Gáče z hostování bych rád přivítal také ještě jednoho stopera. Více se ale chceme koncentrovat na hru dopředu," řekl Pivarník.

Otazník je zatím nad dalším působením Martina Juhara a Jana Poláka, kterým rovněž končí smlouvy. "Polák má zatím zdravotní problémy a není schopen trénovat. Proto je jeho další působení otevřenou otázkou, na kterou nyní neznáme odpověď," podotkl Pivarník.

Sám zůstal na lavičce i po sestupu z nejvyšší soutěže, pokračování v klubu považuje za výzvu. "Dal jsme příslib majiteli klubu Bartoňkovi. Ambice máme, ale také si uvědomujeme, jak těžká je druhá liga. K úspěchu potřebujeme změnit charakter týmu i jeho kvalitu," konstatoval Pivarník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud