12. dubna 2018 • 22:47

EL: Arsenal i s Čechem je v semifinále, Salcburk senzačně vyřadil Lazio

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu i přes remízu v odvetě 2:2 na půdě CSKA Moskva postoupili do semifinále Evropské ligy. Přidalo se k nim i španělské Atlético Madrid, které sice podlehlo Sportingu Lisabon 0:1, ale doma vyhrálo 2:0. Velkým překvapením je rakouský Salcburk. Ten v prvním duelu padl s Laziem 2:4, ale v odvetě vyhrál 4:1 a postupuje. Otočit nepříznivý vývoj se povedlo i Olympique Marseille, která doma porazila Lipsko 5:2 (první duel 0:1). Losování semifinále je na programu v pátek.



Góly

Domácí: 39. Čalov, 50. Nababkin

Hosté: 75. Welbeck, 90+2. Ramsey

Sestavy

Domácí: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ignaševič – Nababkin, Golovin, Bistrović (72. B. Natcho), Dzagojev (38. Vitinho), Kučajev – Čalov (79. G. Milanov), A. Musa.

Hosté: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Elneny, Wilshere (68. Chambers) – Welbeck, Özil – A. Lacazette (77. Iwobi).

Náhradníci

Domácí: Pomazun, Vitinho, Chosonov, Milanov, Natcho, Ščennikov, Žamaletdinov

Hosté: Macey, Holding, Chambers, Iwobi, Kolašinac, Mertesacker, Nketiah

Karty

Domácí: Golovin

Rozhodčí

Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller

Stadion

VEB Arena, Moskva

Arsenal se v prvním poločase spíše soustředil na defenzivu a ve 39. minutě od CSKA poprvé inkasoval. Čech sice výborně zlikvidoval hlavičku Nababkina, ale volný Čalov už z dorážky nedal bývalému reprezentantovi šanci.

Londýnský tým nezvládl ani vstup do druhého poločasu. Čech vyrazil Golovinovu dělovku jen před sebe a z další dorážky ho v 50. minutě překonal Nababkin. Anglického favorita uklidnil v 75. minutě Welbeck, který se prosadil po narážečce s Elnenym. V nastavení po samostatném úniku vyrovnal Ramsey po další přihrávce Elnenyho. Arsenal si zahraje semifinále poprvé od roku 2000, kdy se ještě soutěž jmenovala Pohár UEFA.

CSKA Moskva - Arsenal FC 2:2 (1:0)
Branky: 39. Čalov, 50. Nababkin - 75. Welbeck, 90.+2 Ramsey. Rozhodčí: Zwayer (Něm.). První zápas: 1:4, postoupil Arsenal.

Obránce CSKA Moskva Kirill Nababkin vstřelil druhý gól odvetného utkání proti Arsenalu
Obránce CSKA Moskva Kirill Nababkin vstřelil druhý gól odvetného utkání proti Arsenalu

Góly

Domácí: 28. Montero

Hosté:

Sestavy

Domácí: Patrício (C) – Ristovski (80. Doumbia), Coates, A. Pinto, Mathieu (26. Petrović), Acuňa – G. Martins, B. Fernandes, Battaglia, B. Ruiz (70. R. Ribeiro) – Montero.

Hosté: Oblak – Juanfran, Savić, Godín, Lucas Hernández (46. Vrsaljko) – Vitolo (60. Á. Correa), Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – Griezmann, D. Costa (52. F. Torres).

Náhradníci

Domácí: Salin, Ribeiro, Petrović, Palhinha, Doumbia, Baldé, Barbosa

Hosté: Werner, Partey, Torres, Correa, Vrsaljko, Gameiro, Giménez

Karty

Domácí: Ristovski, Montero, B. Fernandes, Battaglia

Hosté: F. Torres, Oblak

Rozhodčí

Milorad Mažić. Asistenti: Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević. Čtvrtý rozhodčí: Nemanja Petrović. Brankoví rozhodčí: Nenad Djokić, Danilo Grujić (všichni SRB)

Stadion

Estádio José Alvalade, Lisabon (POR)

Atlético v Lisabonu podlehlo Sportingu 0:1, ale vzhledem k domácí výhře 2:0 jde dál. Portugalští přemožitelé Plzně z osmifinále začali mnohem aktivněji. V 11. minutě ještě Coatesovu hlavičku skvěle zneškodnil Oblak. Slovinský brankář však ve 28. minutě vyboxoval centr jen k Monterovi, který ho pohotovou hlavičkou překonal.

I po změně stran měl víc gólových šancí Sporting, ale Oblak si poradil se střelami Montera i Bruna Fernandese. Atlético postupový náskok udrželo, v tomto ročníku Evropské ligy však poprvé prohrálo.

Sporting Lisabon - Atlético Madrid 1:0 (1:0)
Branka: 28. Montero. Rozhodčí: Mažič (Srb.) První zápas: 0:2, postoupilo Atlético.

Góly

Domácí: 56. Dabbur, 72. Haidara, 74. Hwang, 76. Lainer

Hosté: 55. Immobile

Sestavy

Domácí: Walke (C) – Lainer, Ramalho, Ćaleta-Car, Ulmer – Haidara, Schlager, Valon Beriša – Yabo (84. Minamino) – Hwang (79. Gulbrandsen), Dabbur.

Hosté: Strakoša – Luiz Felipe, de Vrij, Radu – Basta (60. J. Lukaku), Parolo, Lucas Leiva (78. Nani), S. Milinković-Savić (69. Anderson), Lulić (C) – Immobile, Alberto.

Náhradníci

Domácí: Stankovic, Wolf, Minamino, Gulbrandsen, Farkas, Pongračić, Mwepu

Hosté: Guerrieri, Lukaku, Nani, Anderson, Caicedo, Cáceres, Murgia

Karty

Domácí: Ulmer, Ramalho, Walke

Hosté: Lucas Leiva, Luiz Felipe, S. Milinković-Savić

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan (vš. SVN)

Stadion

Red Bull Arena, Salzburg

Salcburk na svém stadionu dohnal s Laziem ztrátu 2:4 a překvapivým triumfem 4:1 římský tým vyřadil. Všech pět branek padlo až ve druhém poločase. V 55. minutě otevřel skóre hostující kanonýr Immobile, ale vzápětí srovnal Dabbur. Mezi 72. a 76. minutou pak rakouský mistr nasázel zaskočenému soupeři tři góly, o které se postarali Haidara, Hwang Hi-čchan a Lainer.

Red Bull Salcburk - Lazio Řím 4:1 (0:0)
Branky: 56. Dabbur, 72. Haidara, 74. Hwang Hi-čchan, 76. Lainer - 55. Immobile. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). První zápas: 2:4, postoupil Salcburk.

Góly

Domácí: 6. Ilsanker (vl.), 9. B. Sarr, 38. Thauvin, 60. Payet, 90+4. Sakaj

Hosté: 2. Bruma, 55. Augustin

Sestavy

Domácí: Pelé – Sakaj, Kamara, Gustavo (C), Amavi – Maxime López, M. Sanson – B. Sarr (28. Rami), Thauvin (63. Ocampos), Payet (C) (83. Anguissa) – Mitroglu.

Hosté: Gulácsi – Ilsanker, Konaté, Upamecano (66. Bernardo), Klostermann – Kampl, Demme (C) (54. Forsberg (C)), Keïta, Bruma – Augustin, Sabitzer (62. Y. Poulsen).

Náhradníci

Domácí: Escales, Germain, N'Jie, Ocampos, Rami, Sertic, Anguissa

Hosté: Bernardo, Forsberg, Kaiser, Mvogo, Orban, Poulsen, Werner

Karty

Domácí: Thauvin, Mitroglu, Sakaj

Hosté: Konaté

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra

Stadion

Stade Vélodrome, Marseille

Olympique Marseille doma v další dramatické odvetě přestřílel Lipsko 5:2 a přebil porážku 0:1. Německého pohárového nováčka poslal do vedení už ve druhé minutě Bruma, ale během následujících sedmi minut hráči Marseille otočili skóre po vlastním gólu Ilsankera a zásahu Sarra. Třetí domácí branka Payeta ještě neplatila kvůli útočnému faulu, ale Thauvin se už ve 38. minutě mohl radovat.

Francouzský tým na začátku druhé půle zahodil několik slibných šancí a v 55. minutě Augustin vrátil výhodu na stranu Lipska, jenže po chvilce opět zvýšil kapitán Marseille Payet. Domácí vítězství a postup ještě v nastavení zpečetil Sakai.

 

 

 

Olympique Marseille - RB Lipsko 5:2 (3:1)
Branky: 6. vlastní Ilsanker, 9. Sarr, 38. Thauvin, 60. Payet, 90.+4 Sakai - 2. Bruma, 55. Augustin. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). První zápas: 0:1, postoupila Marseille.

 

Obránce CSKA Moskva Kirill Nababkin vstřelil druhý gól odvetného utkání proti Arsenalu
Obránce CSKA Moskva Kirill Nababkin vstřelil druhý gól odvetného utkání proti Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud