26. března 2021 • 10:30

Stanciu se „udobřil“ s Hagim. Fotbal je radost, my přinesli opak, mrzí Tvrdíka

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od utkání už utekl více než týden, přesto se duel Slavie s Rangers pořád řeší. A řešit ještě nějakou chvíli určitě bude, vždyť divokým pozápasovým děním se zabývají inspektoři UEFA a po trestních oznámeních i civilní soudy. Na srazu rumunské reprezentace se už ovšem rychle usmířili Nicolae Stanciu a Ianis Hagi. „Možná jednou najdeme cestu ven ze sporu stejně jako oni,“ napsal na Twitteru šéf Slavie Jaroslav Tvrdík k videu, kde si fotbalisté přihrávají na tréninku.



Brutální zákroky Rangers, pak údajná rasistická urážka Ondřeje Kúdely a jeho napadení v útrobách stadionu. Slávistickou radost z postupu do čtvrtfinále Evropské ligy minulý týden ve Skotsku přebily věci, které do fotbalu nepatří.

A mají dokonce takovou dohru, že Ondřej Kúdela raději nepojede s českou reprezentací do Walesu. V ohrožení pak je i jeho účast v utkání na hřišti Arsenalu. Stoper, který mimochodem právě dnes slaví čtyřiatřicáté narozeniny, teď na Ostrovech zkrátka není vítán.

Přesto už mezi znepřátelenými tábory došlo alespoň k částečnému usmíření. Postarali se o něj Nicolae Stanciu a Ianis Hagi, které fotbalový kalendář krátce po vyhrocené bitvě v Glasgow spojil na srazu rumunské reprezentace.

Tamní novinář Emanuel Rosu zveřejnil na Twitteru video, jak si ofenzivní hvězdy Slavie a Rangers přihrávají na tréninku. Nějaká nevraživost? Ani náhodou.

„Fotbal je radost, euforie, emoce a pro všechny fanoušky představuje spojování lidí. Slavia a Rangers dokázaly přesný opak. Hodně nás to mrzí. Možná jednou najdeme cestu ven ze sporu stejně jako tihle skvělí rumunští hráči obou klubů,“ naťukal k videu v angličtině předseda slávistického představenstva Jaroslav Tvrdík.

Mimochodem – Rumunsko vstoupilo do kvalifikace mistrovství světa 2022 ve čtvrtek večer, kdy dokázalo v Bukurešti porazit Severní Makedonii 3:2. Stanciu nastoupil v základní sestavě a odehrál 76 minut, Hagi naskočil na poslední čtvrthodinu a vstřelil vítězný gól.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud