17. září 2021 • 10:34

Divoký zápas Slovanu: chyby sudího, gól z helikoptéry. Hřiště? Party krtků

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na vstup do nové Konfereční ligy budou chtít v Bratislavě rychle zapomenout. Slovan prohrál úvodní zápas skupiny F s FC Kodaň 1:3 i vinou několika sporných gólů. Zkušený trenér Vladimír Weiss po zápase hartusil, kromě rozhodnutí sudího se mu nelíbilo, že na utkání nebyl VAR. Nejlepší vzpomínky asi nebudou mít ani vítězové, těm se zase nepozdávala hrací plocha. „Hřiště vypadalo, jako by tam krtci měli party,“ kroutil hlavou zadák Nicolai Boilesen.



„V Bratislavě mají nádherný stadion. Chybí mu jediná věc - tráva.“

Začátek zápasové reportáže na oficiálním webu Kodaně shrnuje pocity dánského velkoklubu z pouti na Slovensko. Ohlasy kodaňských se ještě před hodnocením samotného klání stáčely právě k hrací ploše na Tehelném poli.

„Čelili jsme náročným podmínkám na neuvěřitelném hřišti, ale vracíme se s pěkným výsledkem. Slovan hrál přímočaře, rychle a silově. My se trochu stáhli a hned po zisku míče jsme hráli náš fotbal, a to fungovalo,“ těšilo trenéra Jesse Thorupa.

„Hřiště vypadalo, jako by tam krtci měli party. Balon na něm tancoval,“ nechápal obránce Nicolai Boilesen. Ani míč se mu nepozdával, prý byl lehký a menší, než byla uvedená velikost.

Plíseň měl přivést Zlín

Problémem trávníku na Tehelném poli je podle trenéra Slovanu Vladimíra Weisse staršího plíseň. Tu podle informací portálu sport.sk měli na svých kopačkách přivést hráči Zlína na předsezonní generálce. O reprezentační pauze nešlo hrací plochu vyměnit, slovenský národní tým na Tehelném poli odehrál dvě utkání, vytoužená změna je tak plánovaná po nedělním ligovém mači se Žilinou.

„Neodehráli jsme zrovna fantastický zápas, na tom oraništi to nebylo jednoduché. Hlavní je, že máme tři body, pro které jsme si přijeli. I když na nás Slovan vyběhl s velkou energií a neulehčil nám to,“ zhodnotil Jens Stage, autor jedné ze tří branek Kodaně.

Právě góly dánského klubu byly druhým velkým tématem mače. Jonas Wind otevřel skóre po rohovém kopu, který vůbec neměl být, míč totiž po souboji gruzínského záložníka Slovanu Jaby Kankavy s hráčem Kodaně vůbec nepřešel brankovou čáru. Bratislavští brzy srovnali díky hlavě nigerijského útočníka Hentyho, taktéž po rohu.

Ještě do poločasu se ale vztekali znovu. Stageho branka, nakonec vítězná, padla po hraniční situaci, při které mohl být odpískaný ofsajd pronikajícího Biela, který na gól nahrál. A hlavně Windova druhá trefa, která uzavřela skóre na 1:3, Slovan rozlítila. 

Gólman Adrián Chovan vyrazil dalekonosnou střelu, na dorážku dobíhal Kevin Diks, v souboji s Jaromírem Zmrhalem ale upadl a italský sudí Fabbri odpískal penaltu. Český reprezentant, který v dresu Slovanu nastoupil na levém beku, ukazoval, že nefauloval, rozhodčí se ale nedal obměkčit. Wind z nařízeného pokutového kopu upravil skóre na konečných 3:1 pro dánské hosty.

Opakované záběry ale Zmrhalovi a spol. dávají za pravdu. A kouč se po právu zlobil. „Viděl jsem na videu, že roh ani penalta neměly být. Nemůžu se vyjádřit k rozhodčím, klub i já bychom dostali pokutu. Ale můžu snad říct, že nerozumím, proč na takových zápasech není VAR. Na co potom je? Máme ho ve slovenské lize, všude možně jinde, ale v Konferenční lize ne?“ vztekal se Vladimír Weiss starší na tiskové konferenci. „Ten silnější a zkušenější má trochu navrch i v Evropě,“ rýpl si.

Po poznámce směrem k rozhodnutím sudích zhodnotil i výkon svého týmu. A spokojený pochopitelně nebyl. „Musíme ještě hodně pracovat a učit se, abychom se dostali na úroveň Kodaně. Nesmíme se dopouštět polochyb, které rozhodují velké zápasy. My dostaneme gól i z helikoptéry, prostě z ničeho. Ještě jsme nedorostli,“ shrnul 56letý kouč.

Jeho Slovanu chybělo proti Kodani několik klíčových hráčů. Vinou zranění vypadl trenérův syn Vladimír Weiss mladší, hlavní kreativec záložní řady, kvůli červené kartě z předkola Evropské ligy s Olympiakosem nemohl hrát ani levý bek Vernon de Marco, kterého zastoupil český záložník Jaromír Zmrhal.

„Vlado nám chyběl. Dokáže vymyslet gólovou akci, pomoci kvalitou i zkušenostmi. A chyběl i De Marco, Zmrhala je v obraně škoda,“ litoval Weiss starší. Záskok v zadní řadě ale bývalého hráče Slavie možná čeká ještě jednou, De Marcův trest bude platný i v příštím zápase Konferenční ligy, který Slovan odehraje na hřišti PAOK Soluň.

Sport Magazín k evropské pohárové sezoně objednávejte na iKiosek.cz>>>

ŠK Slovan Bratislava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud