11. května 2023 • 22:50

Souček byl u obratu West Hamu, který má blíž k finále. Barák smutnil

Autor: ČTK, iSport.cz, cze
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté West Hamu na úvod semifinále Evropské konferenční ligy doma zdolali Alkmaar po obratu 2:1. Za londýnské vítěze odehrál celé utkání český záložník Tomáš Souček, jeho spoluhráč obránce Vladimír Coufal chyběl kvůli svalovému zranění. Fiorentina na svém hřišti proti Basileji neudržela vedení a překvapivě prohrála 1:2. Domácí reprezentační středopolař Antonín Barák naskočil do hry až v 86. minutě. West Ham a Basilej jsou blíže postupu do finále, které se uskuteční 7. června v pražském Edenu. Odvety se hrají za týden.



West Ham měl v prvním poločase mírnou převahu. Benrahmovu střelu vyrazil brankář Ryan, další nadějné akce ale „Kladiváři“ nedotáhli. Hosté nečekaně otevřeli skóre ve 41. minutě, kdy Reijnders dalekonosnou ranou k tyči překvapil gólmana Areolu.

Domácí si ani na začátku druhé půle příliš nevěděli rady s pevnou obranou Alkmaaru. West Hamu ale pomohla k vyrovnání penalta, kterou v 67. minutě proměnil Benrahma po faulu Ryana na Bowena.

Londýnské mužstvo začalo dominovat a hned za devět minut dokonalo obrat. Po závaru v šestnáctce se z dorážky prosadil Antonio. West Ham v aktuální sezoně Konferenční ligy udržel neporazitelnost a včetně předkola vyhrál 12 z 13 zápasů.

Fiorentina v úvodu přečkala šance Basileje a ve 25. minutě ji poslal do vedení Cabral hlavou. Brazilský útočník skóroval proti bývalému týmu a sedmým gólem v ročníku Konferenční ligy se osamostatnil v čele tabulky střelců.

Domácí ale pojistku nepřidali a v 71. minutě inkasovali po umístěné přízemní střele Dioufa. Ve třetí minutě nastavení pak otočil skóre Amdouni pohotovou ranou. Basilej neprohrála se soupeřem z Florencie ani v historicky třetím pohárovém duelu.

Góly

Domácí: 67. Benrahma, 76. Antonio

Hosté: 42. Reijnders

Sestavy

Domácí: Aréola – Kehrer, Zouma, Akird, Cresswell – Souček, Rice /C/ – Bowen, Paquetá, Benrahma (90. Fornals) – Antonio (79. Ings).

Hosté: Ryan – Sugawara, Beukema, Chatzidiakos, M. de Wit – Clasie /C/, Mijnans, Reijnders – Odgaard (68. Lahdo), Pavlidis, van Brederode (79. Mihailović).

Náhradníci

Domácí: Fabiański, Anang, Johnson, Fornals, Lanzini, Downes, Emerson, Potts, Cornet, Ings, Mubama

Hosté: Verhulst, Deen, Bazoer, Mihailovic, Barası, Lahdo, Vanheusden, Goes, Buurmeester, Meerdink

Karty

Domácí: Paquetá

Hosté: M. de Wit, Clasie, Ryan

Rozhodčí

Meler – Eiysoy, Ersoy (TUR)

Stadion

London Stadium, Londýn

Návštěva

62 500 diváků

Góly

Domácí: 25. A. Cabral

Hosté: 71. Diouf, 90+2. Amdouni

Sestavy

Domácí: Terracciano – Dodô, Martínez, Ranieri, Biraghi (C) – Bonaventura (87. Barák), Amrábat (73. Castrovilli), Mandragora – Ikoné (81. Kouamé), A. Cabral (82. L. Jović), N. González (73. Brekalo).

Hosté: Hitz – Lang, Adams, Pelmard – Ndoye, Diouf, Xhaka (C), Burger (87. Males), Calafiori (63. Millar) – Augustin (77. Zeqiri), Amdouni.

Náhradníci

Domácí: Cerofolini, Terzić, Venuti, Igor, Saponara, Castrovilli, Duncan, Bianco, Barák, Jović, Brekalo, Kouamé

Hosté: Salvi, De Mol, Vogel, Essiam, Frei, Kade, Millar, Fink, Zeqiri, Males, Novoa

Karty

Hosté: Adams, Burger, Ndoye

Rozhodčí

Letexier – Mugnier, Rahmouni (FRA)

Stadion

Stadio Artemio Franchi, Florencie

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud