6. října 2023 • 12:14

Divočina v Alkmaaru: Dva hráče Legie zadržela policie, promluvil i premiér

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemská policie po čtvrtečním zápasu Konferenční ligy mezi Alkmaarem a Legií Varšava zadržela dva hráče polského týmu, za který hraje i český útočník Tomáš Pekhart. Podle polských médií ochranka stadionu a policie po utkání nepovolily fotbalistům hostujícího klubu nastoupit do autobusu a odjet ze stadionu. Tvrdily, že stadion je potřeba uzavřít kvůli agresivnímu chování fanoušků Legie.



Hráči a funkcionáři varšavského klubu se pustili do potyček s policisty a členy ostrahy. Polští novináři tvrdí, že pořádková služba se k Polákům chovala hrubě a nevybíravě. Policie odvedla z autobusu v poutech portugalského záložníka Josuého Pesqueiru a srbského obránce Radovana Pankova.

Mluvčí Legie Bartosz Zaslawski podle portálu onet.pl řekl, že ochranka vyrvala telefon z ruky Dariuszovi Mioduskému, šéfovi a majiteli Legie Varšava. Několik členů doprovodného týmu dostalo ránu od policistů, uvedl Zaslawski.

Podle webu gazeta.pl není jasné, zda se uskuteční nedělní ligový zápas Legie Varšava s Rakowem Čenstochová. Mioduski na dnešní odpoledne svolal tiskovou konferenci.

K incidentu se vyjádřil i polský premiér Mateusz Morawiecki. „Velmi znepokojivé zprávy z Alkmaaru,“ napsal dnes ráno na sociální síti X. Nařídil polským zastupitelským úřadům v Nizozemsku, aby jejich pracovníci podnikli kroky k vysvětlení nočních událostí. „S polskými hráči a s polskými fanoušky musí být zacházeno podle zákona. Nesouhlasíme s jeho porušováním,“ uvedl Morawiecki.

Agentura DPA uvedla, že mluvčí nizozemské policie v rozhlase potvrdil, že zadržen byl občas Srbska a občan Portugalska. K incidentu po zápasu se policie zatím nevyjádřila, uvedla však, že nepokoje vypukly ještě před začátkem utkání u vchodu na stadion. Fanoušci Legie se prý vrhli na vstupní bránu a fyzicky napadli členy ostrahy i policisty. Jeden strážce pořádku upadl do bezvědomí.

Policie kvůli vlastní bezpečnosti nasadila slzný plyn, výtržníkům se přesto povedlo ukořistit větší počet obušků. Na stadion se podařilo dostat řadě příznivců Legie bez vstupenek.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud