Hynek Preisler
16. února 2011 • 22:30

Arsenal vyrazil Barceloně dech. Zvítězil 2:1

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - To byl snový obrat! Arsenal bez Tomáše Rosického v sestavě sice prohrával s Barcelonou 0:1, ale v závěru krásného zápasu dvěma góly během pěti minut poslal katalánský klub do kolen. Kanonýři budou v odvetě na Nou Campu hájit překvapivou výhru 2:1.



Emirates Stadium šílel radostí! Arsenal bez Tomáše Rosického v sestavě porazil slovutnou Barcelonu 2:1 a má blíže do čtvrtfinále Ligy mistrů než favorizovaní Katalánci. Messi a spol. sice po prvním poločase vedli 1:0, ale „gunners“ ke konci zápasu dvěma góly během pěti minut mač senzačně strhli na svou stranu.

Jak velí fotbalová moderna, oba týmy se od začátku předháněly v tom, kdo předvede rychlejší protiútok. Jedinou otázkou bylo, zda budou první jásat Angličané, anebo Španělé.

VIDEO: Vyrovnávací branka Aresnalu jde na vrub gólmana Barcy.



Ve čtvrtině zápasu na ni rázně odpověděl David Villa. Mistr světa si naběhl na účelnou přihrávku Messiho mezi zkoprnělé stopery „kanonýrů“ a sám před polským mladíčkem v brance domácích Szczesným nezaváhal. Hráči Arsenalu reklamovali ofsajd marně.

Kolmé nahrávky za obranu dělaly borcům v červenobílých dresech velké problémy. Barcelona varovala „gunners“ téměř totožnou akcí již o něco dříve. Jen si oba kouzelníci v dresu Katalánců prohodili role. Villa nahrával a Messi pelášil sám na Szczesného.

Argentinský borec (před rokem v souboji právě proti Arsenalu si vysloužil přezdívku „hráč jako z play stationu“, neboť dal v odvetě čtyři góly) se tentokrát mýlil. Jeho obvykle neomylná levačka sice přehodila vyběhnuvšího gólmana, ale branku o několik čísel minula.

Do druhého poločasu Arsenal vlétl jako uragán, jenž postupem času hosté sérií typických ukolébávajících přihrávek utlumili. V závěru však „kanonýři“ přeci jen uštkli. Gólmana Valdése nachytal „na švestkách“ van Persie, který brankáře překvapil střelou z úhlu - 1:1!

VIDEO: Arsenalu se povedl dokonalý obrat

A o pět minut později se Barcelona ocitla na kolenou. To nechytatelnou střelu vypálil střídající Aršavin a rozhodl o první výhře Arsenalu na Barcelonou.

Pomsta tak anglickému mančaftu vyšla dokonale. V minulém ročníku Arsenal v prvním utkání s Barcelonou uhrál doma remízu 2:2 a po venkovní prohře 1:4 vypadl. Letos to bude mít tým Tomáše Rosického snazší úlohu. Na Nou Camp jede s jednogólovým náskokem.

Arsenal - Barcelona 2:1 (0:1)
Branky: 78. van Persie, 83. Aršavin - 26. Villa.

AS Řím - Šachtar Doněck 2:3 (1:3)
Branky: 28. Perrotta, 61. Menez - 29. Jadson, 36. Douglas Costa, 41. Luiz Adriano.

Van Persie takhle vyrovnal a napomohl Arsenalu k vítězství.
Van Persie takhle vyrovnal a napomohl Arsenalu k vítězství.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud