20. června 2011 • 09:50

Liga mistrů: Plzeň narazí na arménský Pjunik

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

První překážkou fotbalistů Viktorie Plzeň v cestě do Ligy mistrů bude v druhém předkole třináctinásobný arménský mistr Pjunik Jerevan. První utkání se odehraje 12. nebo 13. července v arménské metropoli, odveta o týden později v Plzni. Rozhodl o tom dnešní los v sídle UEFA v Nyonu.



Pjunik ještě nikdy přes druhé předkolo nepostoupil. Pjunik je jednoznačným suverénem arménského fotbalu. Ligový titul získal již podesáté za sebou, když v posledním ukončeném ročníku prohrál jen tři z 28 utkání.

V Arménii se hraje liga systémem jaro-podzim. Po 13 odehraných zápasech nového ročníku je Pjunik na druhém místě tabulky o dva body za vedoucím Gandzasarem.

Má však nejlepší ofenzivu, když s šesti trefami vévodí tabulce střelců arménský reprezentant Manučarijan, který má za sebou angažmá v Ajaxu Amsterodam.

Nejlepší střelci Pjuniku z minulé sezony Pizzelli a Ghazarjan nedávno přestoupili do ukrajinského Metalurgu Doněck. Kapitánem týmu je osmatřicetiletý bek Hovsepjan, který má na kontě 120 reprezentačních startů.

LOS FOTBALOVÉ LIGY MISTRŮ
1. předkolo (28. a 29. června, odvety 5. a 6. července):

Tre Fiori (San Marino) - Valletta (Malta),
Santa Coloma (Andorra) - F91 Dudelange (Luc.).

2. předkolo (12. a 13. července, odvety 19. a 20. července):

Pjunik Jerevan - Viktoria Plzeň,
Maccabi Haifa - Borac Banja Luka (Bosna),
Mogren (Č. Hora) - Litex Loveč (Bulh.),
Maribor - Santa Coloma/F91 Dudelange,
Skënderbeu Korcë (Alb.) - Apoel Nikósie,
Slovan Bratislava - Tobol Kostanaj (Kaz.),
Sturm Štýrský Hradec - Videoton (Maď.),
Rosenborg Trondheim - Breidablik (Isl.),
Malmö - HB Tórshavn (Faer. ostr.),
Partizan Bělehrad - Škendija (Mak.),
Skonto Riga - Wisla Krakov,
Dinamo Záhřeb - Neftči Baku,
Linfield (Sev. Irsko) - BATE Borisov,
Shamrock (Ir.) - Flora Tallinn,
HJK Helsinky - Bangor City (Wales),
Tre Fiori/Valletta - Ekranas (Lit.),
Zestafoni (Gruz.) - Dacia Kišiněv.

Ohlasy Plzně na los
Náročné cestování, možná i složité klimatické podmínky, přesto by to neměl být nepřekonatelný soupeř. Tak reagovali fotbalisté Viktorie Plzeň po dnešním losování druhého předkola Ligy mistrů, které jim přisoudilo arménský Pjunik Jerevan. Výhodou může být totiž i domácí odveta, v níž se dá hodně napravit.

Právě domácí odveta dělá největší radost kapitánovi Pavlu Horváthovi. "Podle mých zkušeností to bývá hodně důležité. V prvním utkání se může někdy něco přihodit, ale doma se dá leccos zachránit. Každopádně v této fázi soutěže musíme přejít přes každého soupeře a je jedno, s kým budeme hrát. V tomto případě bude složité především asi cestování," míní plzeňský kapitán.

Jeho spoluhráči mu přitakávají. "Bude to moje první zkušenost s arménským fotbalem, ale já čekal cestu někam na východ, a tak mě ani los nepřekvapil. Jednoduché to dnes už v pohárech nebývá nikde, ale jsme jasným favoritem a musíme to potvrdit," řekl obránce David Bystroň pro klubový web.

David Limberský připomněl, že Pjunik Jerevan je pravidelným účastníkem evropských pohárů a díky tomu určitě posbíral i nějaké zkušenosti. "Nebude to jednoduché, nic nepodceníme, ale neměli bychom si nechat postup ujít," uvedl Limberský.

Vedení klubu trochu trápí logistika. "Moc vzdálenějších destinací bychom v pohárech už nenašli, ale s tím se musíme vyrovnat. Přesto doufáme, že první krok v soutěži zvládneme bez zaváhání," řekl mluvčí klubu Jaromír Hamouz.
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud