8. března 2012 • 10:07

Rooney chválil Messiho: On je snad vtip. Pro mě nejlepší hráč všech dob

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět gólů v jednom zápase. Úctyhodný výkon. Vítězství 7:1. „Lionel Messi je nejlepší fotbalista všechno dob,“ klání se teď fotbalový svět nevelkému Argentinci. A žasnou i hvězdní fotbalisté v čele s Waynem Rooneym. „To je snad vtip,“ napsal po páté brance Messiho.



Cesc Fabregas objímá úspěšného střelce Lionela MessihoFoto Reuters
„Pro Lionela to byl výjimečný večer. Musíme pro něj připravit velkou párty na den, až pokoří rekord Césara Rodrigueze,“ pravil na tiskové konference trenér Pep Guardiola.

O jakém rekordu mluvil? Messimu chybí jen sedm branek k tomu, aby dohnal Césara, klubovou legendu čtyřicátých a padesátých let, která v dresu Barcelony zaznamenala 235 gólů.

„Chtěl bych, aby mu pak celý Nou Camp vzdal hold, protože si to zaslouží za všechno, co pro Barcelonu udělal a jistě ještě udělá,“ pokračoval Guardiola.

Messi se navíc stal teprve čtvrtým hráčem, který dokázal vstřelil v jednom zápase evropského poháru pět branek. V novodobé Lize mistrů pak vůbec prvním.

„Trůn (nejlepšího fotbalisty na světě) teď patří jemu. A je pouze na něm, kdy ho opustí,“ prohlásil pyšně Guardiola.

Když Messi vstřelil do sítě Leverkusenu pátý gól, anglický útočník Wayne Rooney vzal do ruky mobil a odtweetoval zprávu: „Messi? To je snad vtip. Pro mě nejlepší hráč všech dob.“

A přidávali se další. „Je potěšení sledovat toho týpka,“ napsal Jack Wilshere, záložník Arsenalu.

Nebo spoluhráči. „Je to nejlepší fotbalista historie, nikdy jsem v životě nikoho jako on neviděl,“ pronesl Cesc Fábregas.

Či trenér. „Do konce života budu moci všem vyprávět, že jsem trénoval Messiho,“ doplnil kouč Guardiola. „Někoho takového už znovu neuvidíme.“

Messimu se klaněl také celý Leverkusen, který vyškolil a zostudil. „Bez něj je Barcelona nejlepším týmem, s Messim jsou v jiné galaxii. Neměli jsme žádnou zbraň, jak ho ubránit," řekl kouč německého celku Robin Dutt.

„Messi je ve stejné lize jako Pelé a Maradona,“ uvedl bývalý německý reprezentant Rudi Völler. „Barcelona může v lize ztrácet deset bodů na Real Madrid, ale pořád je nejlepším klubem na světě.“

A Messi? Skromný, usměvavý, prostě svůj. „Tohle všechno je strašně pěkné, ale hlavní je výhra. Nejdůležitější je, že jsme to zvládli jako tým a postoupili do dalšího kola. A těch pět branek? Ani si nepamatuji, kdy jsem naposledy skóroval pětkrát,“ zakončil.

Messi je prostě třída.

Lionel Messi slaví svoji další trefu do sítě Leverkusenu
Lionel Messi slaví svoji další trefu do sítě Leverkusenu

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud