16. srpna 2017 • 14:40

Ten vyrostl! Jako dítě vedl kapitána Liverpoolu, teď přiblížil Ligu mistrů

Autor: Tomáš Macák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když 22. září 2009 vedl Jamie Carragher jako kapitán Liverpool do pohárového utkání proti Leedsu, za ruku vedl desetiletého klučinu. O necelých osm let později je tento odrostlý chlapec opět v centru dění. Trent Alexander-Arnold má totiž za sebou premiéru v Lize mistrů, na půdě Hoffenheimu a krásným gólem z přímého kopu otevřel skóre a přispěl k slibné výhře "Reds" 2:1. Carragher na toto staré „setkání“ s mladíkem bleskově zavzpomínal a nadějný obránce slyší chválu ze všech stran.



Nebýt zranění Nathaniela Clyna, na pravý kraj obrany by se Trent Alexander-Arnold téměř jistě nedostal. Kdyby navíc nechyběl kvůli přestupu do Barcelony trucující Coutinho, kopal by ve 35. minutě přímý kop on. Realita byla ale jiná, a tak se mohl vyznamenat osmnáctiletý teenager.

Trent Alexander-Arnold poslal míč přes zeď k tyči takovým způsobem, že to pro gólmana Hoffenheimu Olivera Baumanna bylo nechytatelné. „Nejdříve se mi nezdálo, že to jde do branky, ale nakonec to tam spadlo a myslím si, že to byl dobře zahraný přímý kop,“ uvedl po utkání šťastný střelec.

Díky tomuto gólu šel jeho tým do šaten za stavu 1:0. A ihned během poločasové přestávky úterního utkání připomněl legendární Jamie Carragher na svém Twitteru osm let starý snímek, ve kterém mu Trent Alexander-Arnold dělá jako tehdejšímu kapitánovi Liverpoolu doprovod na trávník.

Tento příspěvek způsobil na všech sociálních sítích velký ohlas. Pro mnohé fanoušky bylo překvapením, že se k rozehrání standardní situace staví zrovna talentovaný mladík. Vždyť v tu chvíli byli na hřišti daleko ostřílenější hráči.

„Přímé kopy pravidelně trénuju. Abych byl ale upřímný, nemyslel jsem si, že mě k tomu pustí. Ale pustili mě,“ řekl vysmátý obránce. Prsty v tom měl i trenér Jürgen Klopp. „Šel to kopat, protože jsem mu řekl, ať jde. Je v tom dobrý.“

„To když osmnáctiletý hráč kopne přímý kop takovýmto sebevědomým způsobem je pro mě zajímavější a důležitější, než nějaká malá chyba,“ dodal padesátiletý kouč. S pochvalou přispěchala také další klubová legenda - Steven Gerrard.

„Z Alexandra-Arnolda se stane TOP hráč. Takovými výkony dává Jürgenovi jasně vědět, že je připravený na velké věci. Je velkým profesionálem, v akademii strávil hodně času a nezapomněl na to, odkud pochází,“ řekl nynější trenér týmu liverpoolského týmu do 18 let. 

VIDEO | Parádní trefa 18letého obránce Liverpoolu zaujala svět

Německý kouč se ale snažil svou hvězdičku nepřechválit: „Musí se ještě spoustu věcí naučit.“ Její kvality a přínos však otevřeně uznává. „Je to opravdu skvělý hráč a jsem rozhodně raději, když to skončí 2:1, než 1:0,“ uzavřel po výhře nad Hoffenheimem.

Trefa odchovance ihned spustila smršť příspěvků příznivců Liverpoolu, čtvrtého týmu předešlé sezony Premier League. A de facto všechny směřovaly stejným směrem. „Nepotřebujeme Coutinha, když máme Alexandera-Arnolda,“ shodovali se fanoušci na Twitteru.

Ofenzivní hvězda, která má exekuci přímých kopů na starosti, by totiž ráda přestoupila do Barcelony, která o něj oficiálně potvrdila zájem a poslala už několik neúspěšných nabídek.

Liverpool porazil Hoffenheim 2:1
Liverpool porazil Hoffenheim 2:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud