20. září 2018 • 00:32

Vyloučený Ronaldo! Přišel ho utěšit Nedvěd, trenér volal po videu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle zoufalého Cristiana Ronalda už dlouho fanoušci neviděli. Megaposila přišla před touto do Juventusu, aby mu pomohla získat triumf v Lize mistrů. Jenže hned první start v prestižní soutěži skončil pro Ronalda hořce už ve 29. minutě. Za vše mohl jeho konflikt s obráncem Valencie Jeisonem Murillem, po kterém dostal vůbec první červenou kartu ve svém 154.startu v Lize mistrů. První útěchu mu poskytl při odchodu do šaten viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd.



Góly

Domácí:

Hosté: 45. Pjanić, 51. Pjanić

Sestavy

Domácí: Neto – Vezo (57. Čeryšev), Gabriel, Murillo, Gayá – Soler, Parejo (C), Wass, Guedes (70. S. Mina) – Rodrigo, Batshuayi (70. Gameiro).

Hosté: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – S. Khedira (23. Can), Pjanić (67. Costa, 89. Rugani), Matuidi – Bernardeschi, Mandžukić, Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Doménech, Diakhaby, Piccini, Čeryšev, Gameiro, Mina, Torres

Hosté: Perin, Benatia, Rugani, Can, Costa, Cuadrado, Dybala

Karty

Domácí: Parejo, Murillo, Vezo

Hosté: Ronaldo (č), Sandro, Szczęsny, Rugani

Rozhodčí

F. Brych – M. Borsch, S. Lupp

Stadion

Estadio de Mestalla (Valencia).

Ronaldově střetu s kolumbijským obráncem původně nevěnovaly kamery pozornost, míč byl totiž při jednom z útoků Juventusu jinde. Ze záběrů je zřejmé, že Ronaldo ho při náběhu do vápna po vzájemném souboji poplácal po vlasech. Nebo snad neudržel nervy a zatáhnul za ně? Potom by bylo jasné, proč asistent sudího doporučil hlavnímu arbitrovi, aby Ronaldovi ukázal červenou kartu. 

Trenér Juventusu Massimiliano Allegri byl z takového posouzení situace rozladěný. "Videorozhodčí by určitě s takovým verdiktem pomohl, to je jediné, co mohu říct. Jít v Lize mistrů po takovém do deseti vnímám jako zklamání. Hrozilo, že ztratíme šanci na vítězství a navíc nám bude chybět v dalších zápasech," hodnotil nejdiskutovanější moment zápasu. Videorozhodčí v zápasech Ligy mistrů však k dispozici není.

Po vlažném startu do nové sezony se přitom Ronaldo o víkendu dočkal prvních gólů v italské lize, proto nechtěl věřit, že pro něj debut v Champions League v novém dresu skončil takovým rozčarováním.

SESTŘIH LM: Valencie - Juventus 0:2. Favorit vyhrál i přes diskutované Ronaldovo vyloučení
Video se připravuje ...

Vyloučení bral jako nespravedlivost. V jeho očích se objevily slzy, na trávníku teatrálně gestikuloval. Uvědomoval si, jaké může mít takový verdikt následky. V případě možné dvouzápasové stopky by přišel o zápas na Manchesteru United, místa jeho prvního hvězdného angažmá.

Při odchodu z hřiště zoufale opřel hlavu o tunel, který vedl k šatnám. Tam už na něj čekal Pavel Nedvěd . Bývalý český reprezentant se prominentní hvězdu snažil uklidnit. Ronaldův smutek mohl zmírnit také konečný výsledek. Juventus se bez nejsledovanějšího hráče nesložil, i v oslabení dokráčel k výhře 2:0 poté, co dvě penalty proměnil Miralem Pjanič.

Obránce Juventusu Leonardo Bonucci výsledek hodnotil jako důkaz, že i přes Ronaldovo vyloučení má jeho tým mimořádnou sílu. "To jsme názorně ukázali, navzdory překážkám, které se objevily v cestě," řekl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud