13. března 2019 • 23:30

SESTŘIHY: Barcelona porazila Lyon 5:1, zářil Messi. Bayern - Liverpool 1:3

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liverpoolu v osmifinále Ligy mistrů vyhráli na hřišti Bayernu Mnichov 3:1 a po bezbrankové remíze z úvodního zápasu si zajistili postup do čtvrtfinále. Výhru „Reds“ řídil dvěma brankami Sadio Mané a jednou se trefil Virgil van Dijk. Postup slaví i Barcelona, která na domácí půdě zdolala Lyon 5:1 (první zápas 0:0). Dvakrát se prosadil Lionel Messi. Trefili se také Phillipe Coutinho, Gerard Piqué a Ousmane Dembélé.



Liverpool v Mnichově začal dobře. Mané si ve 26. minutě poradil s domácími obránci, obtočil se kolem dezorientovaného gólmana Neuera, který chytal 100. zápas v Lize mistrů, a poslal míč do prázdné branky.

Bayern ve 38. minutě odpověděl. Gnabry si naběhl na Süleho nákop za obranu a místo spoluhráčů v šestnáctce našel nohu stopera Matipa, který nešťastně překonal vlastního brankáře Alissona. Ten měl štěstí na konci první půle, kdy Lewandowski o kousek minul.

Krátce po změně stran Neuer zlikvidoval Salahovu ránu a Lewandowski v dobré pozici těsně nedosáhnul na míč. V 69. minutě si "Reds" vzali zpátky vedení. Na Milnerův roh si naskočil Van Dijk a hlavou přiblížil Liverpool postupu. Pro nizozemského stopera to byl premiérový zásah v LM.

V 84. minutě ještě přidal definitivní pojistku hostů Mané, jenž zužitkoval Salahův centr vnějším nártem a hlavou překonal bezmocného Neuera. Bayern v Lize mistrů prohrál poprvé po osmi zápasech.

SESTŘIH LM: Bayern Mnichov - Liverpool 1:3. Dva góly dal Mané, Van Dijk měl 1+1
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 38. Matip (vl.)

Hosté: 26. Mané, 69. V. van Dijk, 85. Mané

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – Th. Alcântara, Javi Martínez (72. Goretzka) – James Rodríguez (79. Sanches) – Gnabry, Lewandowski, Ribéry (61. Coman).

Hosté: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Milner (C) (87. Lallana), Henderson (13. Fabinho), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (83. Origi), Mané.

Náhradníci

Domácí: Boateng, Coman, Davies, Goretzka, Ulreich, Sanches, Woo

Hosté: Lallana, Fabinho, Lovren, Mignolet, Origi, Sturridge, Shaqiri

Karty

Domácí: Th. Alcântara, Sanches

Hosté: Fabinho, Matip, Robertson

Rozhodčí

Orsato – Manganelli, Preti

Stadion

Allianz Arena, Mnichov

Barcelona začala na Camp Nou velkým tlakem a v 18. minutě se dostala do vedení. Denayer v pokutovém území fauloval Suáreze a nařízenou penaltu proměnil Messi "panenkovským" dloubáčkem. Domácí po půl hodině hry zvýšili. Suárez dostal přihrávku za obranu, míč nezištně předal volnému Coutinhovi a ten snadno zakončil do odkryté branky.

Další komplikací pro Lyon bylo odstoupení zraněné brankářské jedničky Lopese. Jeho náhradník Gorgelin po chvilce na hřišti zneškodnil velkou Messiho šanci.

Olympique po změně stran přidal v ofenzivě a v 58. minutě zápas zdramatizoval. Po závaru v pokutovém území se dostal ke střele Tousart a trefil se k tyči. Regulérnost gólu ještě potvrdil videorozhodčí.

Barcelonu však v 78. minutě uklidnil Messi, který si pohrál se dvěma obránci a přízemním pokusem prostřelil brankáře Lyonu. Hned za tři minuty Messi ještě připravil čtvrtý gól stoperovi Piquému a v 86. minutě uzavřel skóre pohotovou ranou střídající Dembélé po další asistenci argentinského kanonýra. "Barca" tak s Lyonem neprohrála ani v osmém utkání Champions League a do čtvrtfinále postoupila podvanácté za sebou. Hvězdný domácí kapitán Lionel Messi se blýskl dvěma brankami a dvěma asistencemi.

Do čtvrtfinále už dříve postoupily Ajax Amsterodam, Juventus Turín, Manchester City, Manchester United, Porto a Tottenham. Losování proběhne v pátek ve švýcarském Nyonu.

SESTŘIH LM: Barcelona - Olympique Lyon 5:1. Messi řídil výhru, připsal si 2+2
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18. Messi, 31. Coutinho, 78. Messi, 81. Piqué, 86. O. Dembèlé

Hosté: 58. Tousart

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Roberto (83. Semedo), Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (73. Arturo Vidal), Busquets, Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (70. O. Dembèlé).

Hosté: A. Lopes (34. Gorgelin) – Dubois, Denayer, Marcelo, F. Mendy (77. Cornet) – NDombèlé, Tousart, Marçal – Fékir (C) – M. Dembélé, Depay (73. B. Traoré).

Náhradníci

Domácí: Cillessen, Aleñá, Dembèlé, Semedo, Umtiti, Malcom, Vidal

Hosté: Gorgelin, Aouar, Cornet, Diop, Rafael, Traoré, Tete

Karty

Domácí: Lenglet

Hosté: Marçal, M. Dembélé

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Polsko)

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Návštěva

92346 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud