3. prosince 2020 • 12:12

Emoce na United: hlavička jako Zidane za žlutou a Neymarova strkanice

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle moment vzbudil kontroverzi. Běžela teprve 22. minuta zápasu skupiny H Ligy mistrů mezi United a PSG, když manchesterský zadák Fred předvedl nepochopitelný zkrat. Nasměroval hlavu proti Leandru Paredesovi podobně jako kdysi Zinédine Zidane ve finále mistrovství světa 2006 proti Marcu Materazzimu. Do hry okamžitě vstoupil VAR, předpokládaná dohra se však neudála. Rozhodčí vytáhl pouze žlutou kartu a na hřišti se spustila vřava.



United potřebovali ze zápasu alespoň bod, aby si zajistili postup do jarní fáze. Už od šesté minuty ale prohrávali po trefě Neymara a Fred nedokázal zadržet frustraci. Po čtvrt hodině atakoval hlavičkou zcela mimo hru Leandra Paradese a manchesterská lavička zůstala jako opařená.

Podobná nesportovní gesta se s pravidelností trestají červenou kartou, italský sudí Daniele Orsato okamžitě po incidentu běžel k monitoru. Po zhlédnutí záznamu na VARu ale připadla defenzivnímu záložníkovi pouze karta žlutá, což spustilo vlnu protestů francouzského celku.

Neymar se pouští do Freda po nesportovní hlavičce v zápase Manchesteru s PSG
Neymar se pouští do Freda po nesportovní hlavičce v zápase Manchesteru s PSG

„Má štěstí, že zůstal na hřišti," popisoval Rio Ferdinand BT Sport. „Už předtím předvedl několik soubojů, ze kterých si mohl klidně kartu odnést," dodal bývalý obránce a ikona historie United. Pro chování 27letého Brazilce pochopení neměl.

„Je to zkrátka hlavička. Frad se k hráči přiblížil, udělal pohyb směrem k hlavě... Dělá si z toho možná srandu, ale může být rád, že je stále na hřišti," pokračoval Ferdinand v rozboru situace. Obě mužstva každopádně pokračovala ve stejném počtu hráčů, „Rudí ďáblové“ navíc zanedlouho vyrovnali zásluhou Marcuse Rashforda.

I proto emoce v průběhu zápasu dál vyvěraly na povrch. Při odchodu do kabin po první půli se potkali Neymar se skotským středopololařem Scottem McTominayem, kteří si měli po jednom z tvrdších soubojů co vysvětlovat. Po krátké vášnivé diskuzi o stoupnutí na nohu je nakonec radši parťáci museli od sebe odstrčit, aby nedošlo k vážnějšímu konfliktu.

„Právě emoce jsem si užíval nejvíc, oba celky byly jako na trní," vyprávěl další legendární bývalý hráč United Paul Scholes. 

Spravedlnosti ale nakonec bylo učiněno zadost. V 69. minutě Marquinhos vystřelil hostům na Old Trafford vedení a jen o několik momentů později viděl Fred druhou žlutou kartu, když nabral skluzem kromě míče i kotník Andera Herrery. 

Po duelu okamžitě vyvstaly debaty, jestli neměl Ole Gunnar Solskjaer zasáhnout a záložníka o poločase vystřídat. „Možná jsem měl... Ale Fred hrál vážně dobře, mluvili jsme spolu o tom, aby zůstal v klidu. Druhá žlutá jednoznačně nebyla faulem a Ander to ví." 

Domácí kouč každopádně nezakrýval, že mohl už první inkriminovaný moment skončit vyloučením. „Neměl hlavu strkat proti němu. Nemyslím si, že by se soupeře dotknul, ale měl štěstí, že mohl hrát dál..."

V samotném závěru ještě pojistil vedení PSG po pěkné akci Rafinhy Neymar a francouzský celek tak bral tři body. Postupová situace se ve skupině H pořádně zamotala, jen o skóre vedou United, druhé je PSG a stejný počet bodů – devět – má také Lipsko. Turecký Basaksehir je mimo hru.

Měl dostat Fred červenou kartu už po prvním ze zákroků? Dejte nám vědět v diskuzi pod článkem!

Góly

Domácí: 32. Rashford

Hosté: 6. Neymar, 69. Marquinhos, 90+1. Neymar

Sestavy

Domácí: de Gea – Wan-Bissaka (90. Ighalo), Lindelöf, Maguire (C), Telles – McTominay, Fred – Rashford (74. P. Pogba), B. Fernandes, Martial (79. Greenwood) – Cavani (79. van de Beek).

Hosté: Navas – Florenzi (79. Kehrer), Marquinhos (C), A. Diallo (90. Gueye), Kimpembe – Verratti (79. Rafinha Alcântara), Danilo Pereira, Paredes (65. A. Herrera) – Neymar, Kean (65. Bakker), Mbappé.

Náhradníci

Domácí: Henderson, Bailly, Pogba, Mata, Greenwood, Lingard, James, Fosu-Mensah, Ighalo, Matić, Williams, van de Beek

Hosté: Rico, Letellier, Kehrer, Di María, Rafinha Alcântara, Kurzawa, Herrera, Bakker, Gueye, Dagba, Pembele, Fadiga

Karty

Domácí: Fred, Fred

Hosté: Paredes, Verratti

Rozhodčí

Orsato – Giallatini, Preti

Stadion

Old Trafford, Manchester

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Paris SG 6 4 0 2 13:6 12
2. Lipsko 6 4 0 2 11:12 12
3. Manchester Utd. 6 3 0 3 15:10 9
4. Basaksehir 6 1 0 5 7:18 3
Manchester United Vše o klubu ZDE Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud