22. února 2023 • 22:52

Citizens uhráli remízu v Lipsku, Inter porazil oslabené Porto

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City remizovali v úvodním osmifinále Ligy mistrů v Lipsku 1:1. Na gól hostujícího Rijáda Mahrize odpověděl po změně stran Joško Gvardiol. Inter Milán využil krátkou přesilovku a porazil Porto 1:0. V 86. minutě rozhodl střídající Romelu Lukaku. Odvety jsou na programu 14. března.



Manchester, který odehrál celý zápas bez střídání, šel do vedení z první vážné akce v 27. minutě. Grealish vystihl špatnou rozehrávku Schlagera a Mahriz střelou k tyči nedal Blaswichovi šanci. Alžírský reprezentant stylově oslavil úterní 32. narozeniny. Domácí po pauze výrazně přidali a v 70. minutě se dočkali srovnání, poté co se Gvardiol prosadil hlavou.

Lipsko neprohrálo ani čtvrtý domácí pohárový zápas s anglickými týmy. Obhájci anglického titulu "Citizens", kteří usilují o šestý postup do čtvrtfinále LM po sobě, nedokázali zvítězit venku v pátém z posledních šesti soutěžních duelů.

Zápas Interu s Portem dlouho směřoval k bezbrankové remíze. V 78. minutě ale hostující záložník Otávio dostal druhou žlutou kartu a "Nerazzurri" oslabení soupeře využili. Lukaku, který po necelé hodině hry nahradil na hřišti Edina Džeka, nejprve hlavičkoval do tyče, ale z dorážky se už nemýlil.

Italský celek, jenž ve skupině dvakrát zdolal i Plzeň, v soutěžích UEFA už v 11 domácích zápasech s portugalskými soupeři neprohrál a podesáté zvítězil. Porto našlo přemožitele poprvé od října po 22 duelech.

Góly

Domácí: 70. Gvardiol

Hosté: 27. Mahriz

Sestavy

Domácí: Blaswich – Klostermann (46. Henrichs), Orbán (C), Gvardiol, Halstenberg (89. Raum) – Laimer, Schlager (82. Haidara) – Szoboszlai, Forsberg (66. Nkunku), Werner – And. Silva (82. Poulsen).

Hosté: Ederson – Walker, Akanji, Dias, Aké – Rodri, Gündoğan (C) – Mahriz, B. Silva, Grealish – Haaland.

Náhradníci

Domácí: Nyland, Nickisch, Simakan, Haidara, Poulsen, Nkunku, Raum, Henrichs, Kampl

Hosté: Ortega, Carson, Phillips, Álvarez, Gómez, Perrone, Foden, Charles, Palmer, Lewis, Robertson

Karty

Domácí: Henrichs

Rozhodčí

Gözübüyük – Zeinstra, Balder (NED)

Stadion

Red Bull Arena, Lipsko

Návštěva

45 228 diváků

Góly

Domácí: 86. Lukaku

Hosté:

Sestavy

Domácí: Onana – Škriniar (81. Dumfries), Acerbi, Bastoni – Darmian, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan (72. Brozović), Dimarco (58. Gosens) – L. Martínez, Džeko (58. Lukaku).

Hosté: D. Costa – Mário (90+2. Borges), Pepe, Marcano, Sanusi – Otávio, Uribe, Grujić, Galeno (51. Evanilson) – Taremí (83. Wendell), Eduardo Pepê.

Náhradníci

Domácí: Asllani, Brozović, Bellanova, Cordaz, Carboni, D'Ambrosio, de Vrij, Dumfries, Gagliardini, Gosens, Handanovič, Lukaku

Hosté: Borges, Cardoso, Carmo, Ramos, Conceição, Eustáquio, Folha, Evanilson, Franco, Loader, Martínez, Wendell

Karty

Domácí: Dimarco

Hosté: Eduardo Pepê, Otávio

Rozhodčí

Jovanović – Stojković, Mihajlović (SRB)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud