22. června 2009 • 10:19

Teplice zkouší Senegalce Iyana

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S fotbalisty Teplic dnes zahájil letní přípravu i téměř dvoumetrový senegalský útočník Ibrahim Iyane-Thiam. Sedmadvacetiletý Afričan s belgickým pasem přišel na čtrnáctidenní testy z irské Droghedy, před lety hrál za Paris St. Germain či Lens.



V květnu uspěl na testech v Baníku Ostrava, pak se ale nedohodl na smlouvě.

"Dovedu si ho typologicky představit. Něco si odehrál v evropských ligách, umí střílet góly. Pokud by se nám líbil, je předpoklad, že podmínky jeho příchodu by mohly být zajímavé," řekl novinářům trenér Jiří Plíšek na adresu 196 centimetrů vysokého útočníka.

Kromě něj během dopoledne přivítal i pravého obránce Daniela Fryštáka ze Slovácka, který naposledy hostoval v Kroměříži. "Je mladý, jsou na něj dobré reference. Uvidíme, co dál," dodal Plíšek.

Severočechům se ale především podařilo udržet pohromadě tým z minulé sezony. Když se po sedmé hodině ráno začali do kabiny trousit hráči, mohli se spolehnout na zavedený zasedací pořádek.

Nikdo z kmenových hráčů neodešel a přibyl jen obránce David Jablonský z dorostu."Budeme se snažit navázat na práci z loňské sezony. Snažili jsme se udržet kádr, aby byl co nejvíc kompaktní, a reagovat budeme až během přípravy. Po prvních čtrnácti dnech začneme přemýšlet, zda do týmu nějak zasáhneme," řekl Plíšek.

Klid zatím nenarušují žádné výraznější odchody. Jediným, kdo jarní kádr opustil, byl slovenský reprezentant Blažej Vaščák. Technického záložníka sužovaly neustálé zdravotní potíže a klub se rozhodl jeho hostování z italského Lecce neprodlužovat. Obránce Aleš Hanzlík změnil hostování v Sokolově na přestup a odešel i útočník Petr Smíšek, jemuž po sezoně plné zranění skončila smlouva.

Tým se hned ráno přesunul autobusem do tréninkového centra Jiskry Modrá a týden strávený na úpatí Krušných hor bude pro hráče opravdu krušný. "První týden se zaměříme na obecné věci, sílu a kondici. Až když budou výsledky podle našich představ, přejdeme k herním věcem," popsal Plíšek. Ještě během dopoledne absolvují jeho hráči fyzické testy. "Měli by být rozběhaní, už minulý týden začali přípravu podle individuálních plánů," dodal.

Vrcholem přípravy bude herní kemp v Německu, zpestřený zápasem s Eintrachtem Frankfurt. "Ale o vrcholu bych nemluvil, tím skutečným bude až předkolo Evropské ligy. A na nás je, abychom byli dobře připravení," řekl Plíšek.

I když jsou Teplice spojovány s některými zkušenými hráči bez angažmá, na údajném zájmu o obránce Ericha Brabce a Rudolfa Skácela prý není nic pravda. "Není to tak. Četl jsem to v novinách, ale v novinách jsem četl spoustu věcí. Každý trenér si dovede představit v kádru leckoho, ale o nikom z nich se ani sami nebavíme," řekl Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud