10. srpna 2013 • 19:53

Boleslav slaví. Ukončila sérii osmi zápasů bez výhry venku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v sobotním utkání 4. kola Gambrinus ligy na půdě Slovácka 2:0 a ukončili tak sérii osmi zápasů bez vítězství na soupeřově hřišti. Góly vítězů vstřelili Ščuk a Kysela. Naopak Slovácko vyšlo poprvé po šesti zápasech gólově naprázdno.



Snaha o útočnější pojetí hry vydržela Slovácku necelou čtvrthodinu. V sestavě domácích se už objevila olomoucká posila Petr, na hrotu útoku zůstal Ondřejka. Právě on se dostal ve 12. minutě po sólovém úniku do vážnější střelecké příležitosti, kterou ale prováhal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 8. • 18:00
1. FC Slovácko
1. FC Slovácko
0:2
ONLINE
10. srpna
18:00
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav
Góly

Domácí:

Hosté: 20. Ščuk, 72. Kysela

Sestavy

Domácí: Melichárek – Kubáň, Košút, Trousil, Kuncl – Volešák (66. Haša), Valenta, Daníček, Martan (46. Kerbr) – Ondřejka, Petr (68. Rada)

Hosté: Miller – Kysela, Kúdela, Johana, Fabián – Zahustel, Jarolím, Štajner (78. Bořil), Ščuk – Nešpor (88. Štípek), Chramosta (90. Jeslínek)

Náhradníci

Domácí: Heča, Reinberk, Mezlík, Rada, Havlík, Haša, Kerbr

Hosté: Diviš, Bořil, Smejkal, Brunclík, Mareš, Štípek, Jeslínek

Karty

Domácí: Košút, Daníček

Hosté: Ščuk, Kúdela, Jarolím

Rozhodčí

Orel – Wilczek, Pilný

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty seniora

Návštěva

4359 diváků

Boleslav spoléhala na rychlé protiútoky. Po jednom z nich pomohla chyba domácích zadáků Chramostovi k sólovému útoku, který zakončil střelou do tyče.

Slovácko ještě jednou zahrozilo ze standardní situace, Trousilova střela hlavou ale minula cíl. Postupně boleslavští fotbalisté převzali iniciativu, která jim vynesla ve 20. minutě vedoucí branku.

Po rohovém kopu se míč odrazil ke Ščukovi, jenž tvrdou střelou překonal brankáře Melichárka. Po inkasovaném gólu se sice Slovácko pokoušelo otevřít hru, snaha ale končila na pozorně bránících zadácích soupeře. Rychlonohý Chramosta zahrozil ještě jednou před koncem poločasu, jeho šanci na zvýšení náskoku zmařil včasným vyběhnutím brankář Melichárek.

Po změně stran výrazně poklesla herní kvalita na obou stranách. Z boleslavského projevu byla patrná snaha udržet výsledek. Trenér Habanec se pokusil oživit výkon Slovácka střídáními.

Po nich se sice projev domácích útočně zlepšil, ovšem myšlenky na vyrovnání vzal domácím fotbalistům v 72. minutě obránce Kysela, k němuž se dostal po rohovém kopu odražený míč a tvrdou střelou ze pětadvaceti metrů přidal druhou branku. Po ní se už Slovácko nezmohlo na vážnější odpor.

4. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)
Branky: 20. Ščuk, 72. Kysela. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pilný. ŽK: Košút, Daníček - Ščuk, Kúdela, Jarolím. Diváci: 4359.

Sestavy:
Slovácko: Melichárek - Kuncl, Košút, Trousil, Kubáň - Volešák (65. Haša), Daníček, Petr (67. Rada), Valenta, Martan (46. Kerbr) - Ondřejka. Trenér: Habanec.
Ml. Boleslav: Miller - Kysela, Kúdela, Johana, Fabián - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Chramosta (90. Jeslínek), Štajner (78. Bořil) - Nešpor (87. Štípek). Trenér: Minář.

Gólman Slovácka Dušan Melichárek inkasuje gól od mladoboleslavského Jasmina Ščuka
Gólman Slovácka Dušan Melichárek inkasuje gól od mladoboleslavského Jasmina Ščuka

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud