7. října 2011 • 21:43

Dvě střely, dva góly: Nadšení fanoušků spláchl ostrý úvod Španělů

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdekdo čekal, že čeští fotbalisté potrápí mistry světa a urvou v kvalifikačním boji alespoň bod. Ale kdepak. Už po třiadvaceti minutách bylo prakticky hotovo. Španělé vedli 2:0, a to vystřelili dvakrát na branku.



Nemít ani jeden pořádný zákrok a inkasovat dva góly z prvních dvou střel na branku, to je pro brankáře hotové neštěstí. A pro Petra Čecha, který je zvyklý na spolehlivou defenzivu Chelsea, obzvláště. Vždyť Španělům stačily dvě povedené akce během třiadvaceti minut na to, aby nasměrovali utkání k předpokládanému konci.

Češi za dobu, kdy dvakrát lovili balon ze sítě. nedokázali vymyslet vůbec nic. Jejich první střelecký pokus přišel až ve 36. minutě, kdy se z obrovské dálky odhodlal k dělovce Michal Kadlec. Bohužel, šla nad branku.

Tohle všechno pochopitelně nadšení českých fanoušků spláchlo kamsi. Před utkáním přitom většina z nich živila optimismus, že "by snad Češi mohli Španěly potrápit".

Hovořilo pro to vícero věcí. Tak třeba, že hostům šlo v tomto utkání "jen" o čest. Postup na evropský šampionát mají dávno v kapse. Přesto ukázali, že rozhodně nepřijeli do Prahy kvůli památkám. Honem rychle vstřelili dva góly, a po zbytek první půle již hráli to, co potřebovali.

Na Letné, která se před utkáním pyšnila překonanými rekordy v hlasitosti fandění, najednou bylo ticho. Tedy ne úplně. Jen místo "Češi" jste slyšeli spíš "Espaňa" a jiné španělské chorály.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud