14. října 2015 • 15:44

Nizozemci šli do Blinda: Když se díváš do zrcadla, vidíš dobrého kouče?

Autor: pod, kah, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně těžko se v Nizozemsku smiřují s prohrou 2:3 od Česka a hlavně ostudným vyřazením z kvalifikace o EURO 2016 ve Francii. Dnešní tisk nenechal na „Oranjes“ nit suchou, hned po zápase to navíc od novinářů schytal trenér Danny Blind. Nizozemský kouč si musel vyslechnout nepříjemné otázky.



Tohle je rána, ze které se ještě budou v Nizozemsku nějaký čas vzpamatovávat. Jasný favorit kvalifikační skupiny A skončil na čtvrtém místě, nedosáhl ani na baráž. Z 10 zápasů získal 13 bodů. Ostudně málo.

Vše navíc završila prohra 2:3 s českým týmem na domácí půdě. Trenér Danny Blind to tak neměl na pozápasové tiskové konferenci vůbec snadné. Novináře samozřejmě zajímalo, zda hodlá odstoupit.

„I když jsme velmi zklamaní z toho, co se stalo, nebudu rezignovat. Dostal jsem místo u týmu a budu ho připravovat na kvalifikaci mistrovství světa. Musíme se dívat do budoucnosti,“ zkoušel Blind na chvíli zapomenout na neúspěch.

To mu ale novináři nedovolili. Neustále se ho ptali, jaký má osobní podíl na velkém selhání. Blind místo toho mluvil o objektivních příčinách. „Musíme analyzovat, kde se stala chyba. Měli jsme hodně zraněných, navíc nemáme tolik hráčů, ze kterých vybírat. V kádru je také hodně mladých,“ nabízel důvody vyřazení.

Ani to nestačilo. Naopak, ta nejdrsnější otázka přišla na závěr. Naštvaný nizozemský novinář dokonce přešel na tykání. „Když se podíváš do zrcadla, vidíš tam dobrého trenéra?“ vypálil na Blinda. Ten ale zachoval klid. „Nebudu říkat nic o sobě, od toho tady nejsem,“ odvětil.

Zda se za Blinda postaví nizozemská federace, se teprve uvidí. Jisté je, že nizozemský fotbal zažívá černé dny.

Kapitán Nizozemska Wesley Sneijder i jeho spoluhráči čelí po porážce v Česku tvrdé kritice
Kapitán Nizozemska Wesley Sneijder i jeho spoluhráči čelí po porážce v Česku tvrdé kritice

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud