30. září 2020 • 11:05

Nominace reprezentace: poprvé s Petráškem, vrací se Barák a Vydra

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý na tiskové konferenci oznámil nominaci na přátelské utkání s Kyprem (7. října) a zápasy Ligy národů proti Izraeli (11. října) a Skotsku (14. října). Opět v ní nechybí sparťanský talent Adam Hložek, poprvé se v ní objevuje kapitán polského Rakowa, stoper Tomáš Petrášek. Vrací se Matěj Vydra z Burnley či záložník Hellasu Verona Antonín Barák. Nominace bude rozšířena ještě o dvě až tři jména.



Po zářijových úvodních zápasech Ligy B, která je druhou ze čtyř úrovní soutěže, mají Šilhavého svěřenci na kontě výhru a porážku. Nejprve zvítězili na Slovensku 3:1, kvůli pozitivnímu testu na koronavirus u dvou členů realizačního týmu ale muselo být mužstvo následně rozpuštěno. Narychlo složený improvizovaný výběr z hráčů českých klubů a plný nováčků poté podlehl pod vedením dočasného kouče Davida Holoubka Skotsku 1:2.

Osmadvacetiletý Petrášek byl v hledáčku národního týmu už delší dobu. V Čenstochové se coby obránce prosazuje i střelecky - v minulém ročníku tamní ligy dal šest branek, o sezonu dříve dokonce osm.

„Už jsme ho sledovali několik zápasů. Ještě než vznikla první vlna pandemie, už jsme měli za ním naplánovanou jízdu. Nakonec k tomu nedošlo. Přesvědčuje i střelecky, ač hraje středního obránce. Je to kvalitní hráč, výborný ve fyzických parametrech. Uvidíme, jak si řekne o místo dál,“ řekl Šilhavý na tiskové konferenci.

Barák, který od nové sezony hostuje ve Veroně, se vrací do národního mužstva po dvou letech, Vydra z Burnley hrál za reprezentaci naposledy v vloni v březnu.

„Tito hráči s námi tady delší čas nebyli. Matěj Vydra si vydobyl místo v Burnley a stejně tak Tonda Barák se posunul na hostování do Verony. Hrají pravidelně, takže i z tohoto pohledu jim chceme dát prostor, abychom je oba po dlouhé době viděli. Víme, jací jsou to hráči,“ uvedl Šilhavý.

Ve výběru nechybí mladík ze Sparty Adam Hložek, který v září absolvoval premiéru v národním A-týmu a stal se historicky nejmladším hráčem české reprezentace. Vrací se také uzdravený obránce David Hovorka.

Tým se sejde v pondělí v Praze a během srazu bude dodržovat mimořádná hygienická opatření.

Nominace české reprezentace:

Brankáři: Ondřej Kolář (SK Slavia Praha), Jiří Pavlenka (Werder Brémy), Tomáš Vaclík (FC Sevilla)
Obránci: Jan Bořil (SK Slavia Praha), Vladimír Coufal (SK Slavia Praha), Ondřej Čelůstka (AC Sparta Praha), David Hovorka (SK Slavia Praha), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Ondřej Kúdela (SK Slavia Praha), Filip Novák (Fenerbahce Istanbul), Tomáš Petrášek (Rakow Čenstochová)
Záložníci: Antonín Barák (Hellas Verona), Vladimír Darida (Hertha Berlín), Bořek Dočkal (AC Sparta Praha), Adam Hložek (AC Sparta Praha), Jakub Jankto (Sampdoria Janov), Jan Kopic (FC Viktoria Plzeň), Alex Král (Spartak Moskva), Lukáš Masopust (SK Slavia Praha), Tomáš Souček (West Ham United)
Útočníci: Michael Krmenčík (Bruggy), Patrik Schick (Bayer Leverkusen), Matěj Vydra (Burnley)

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud