Jonáš Bartoš
18. června 2015 • 11:25

Na Čechy zbyla volná místa. Někteří nestihli dorazit, tvrdí organizátoři

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útok na maximální čísla v návštěvnosti. Navodit atmosféru podobné té na hokejovém šampionátu. Smělé cíle organizátorům fotbalového mistrovství Evropy od 21 let v Česku hned první den zaznamenaly trhlinu. Otvírací duel Česka s Dánskem sledovalo 15 987 diváků, v hledišti zbývala volná místa. Přitom vstupenky na duely českého týmu už k dostání nejsou, což mohlo některé fanoušky u televize hodně naštvat. Organizátoři přesto tvrdí, že vyprodáno skutečně bylo, pouze někteří diváci nedorazili.



Ještě během zahajovacího ceremoniálu byl pohled na tribuny tristní. Stadion zaplněný sotva z poloviny, v Edenu se jen těžko hledala bouřlivá atmosféra velkého turnaje. Asociace dlouho dopředu avizovala, že na tento duel už není možné sehnat lístky.

„Utkání v Edenu bylo fakticky vyprodané, přestože někteří diváci zjevně na svá místa nestihli dorazit. Návštěva čítající 15947 diváků přesto byla blízko maximální kapacitě pro toto utkání, která se kvůli bezpečnostním a mediálním opatřením snížila na 17700 diváků," uvádí se v tiskové zprávě organizačního výboru.

Další fanoušci dorazili se zpožděním kvůli bezpečnostním opatřením v okolí Edenu a při vstupu na stadion. „V okolí stadionu byly dvě zásadní uzavírky ulic a poměrně dlouho trvaly i vstupní procedury v souvislosti s kontrolou vstupenek a bezpečnosti, takže se někteří diváci dostali na svá místa až s koncem prvního poločasu, neboť utkání na poměry hlavního města začínalo poměrně brzy. I proto vyzýváme fanoušky, aby na další zápasy přijížděli pokud možno s dostatečným předstihem,“ řekl předseda organizačního výboru Petr Fousek.

Lvíčata prohrála v prvním zápase na evropském šampionátu s Dánskem 1:2
Video se připravuje ...

Nicméně pohled na volná místa mohl rozladit ty, co chtěli přijít českému týmu fandit, ale ke vstupenkám se nedostali. „Myslím, že jsme lidi chytli, hlavně první poločas. Byli jsme hodně aktivní, diváci viděli, že chceme hrát. Moc jim děkujeme, že přišli. Trošku nás mrzí, že nebylo vyprodáno, když to bylo dopředu avizováno. Ale i těch 16 000 lidí bylo skvělých a my jim děkujeme za podporu,“ řekl po utkání gólman českého týmu Tomáš Koubek.

Do Prahy dorazili také dánští fanoušci
Do Prahy dorazili také dánští fanoušci

Situace připomínala březnový duel evropské kvalifikace dospělých mezi Českem a Lotyšskem (1:1). Asociace též avizovala, že zápas je vyprodaný, nakonec ale do Edenu dorazilo 13 722 diváků, kapacita největšího stadionu v zemi zůstala naplněna jen z 65 procent. Tehdy vedení českého fotbalu uznalo chybu, mimo jiné v nastavení příliš vysokých cen vstupenek.

Drahé lístky ale nejsou problémem probíhajícího turnaje jednadvacítek. Na český tým se nejlevnější vstupenky prodávaly už za 100 korun, stejně jako na ostatní zápasy.

Ještě nižší návštěva byla na večerním duelu na Letné. Utkání Německa se Srbskem, zbylými týmy v české skupině, sledovalo jen 5 490 diváků. Ve čtvrtek se rozjedou zápasy v Olomouci a Uherském Hradišti, kde hrají Anglie, Portugalsko, Itálie a Švédsko. Také tam organizátoři slibovali vyprodané stadiony.

Brankář Koubek: Věřím, že nás prohra nepoloží
Video se připravuje ...

Kapitán Dánů Vestergaard: Ve druhé půli jsme ukázali svou pravou tvář
Video se připravuje ...

Petrák: Škoda, vstup do turnaje byl pro nás důležitý
Video se připravuje ...

Kliment: Prohra v prvním zápase neznamená nic dobrého
Video se připravuje ...

Kadeřábek: Vestergaard už mi přál hodně štěstí v bundeslize
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud