Jakub Dvořák
20. června 2017 • 04:40

Morávek se zastal Schicka: Nevystřílí postup sám, skautovi se Němci nezdáli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S většinou hráčů se potkává v bundeslize a v kádru je i jeho přímý konkurent v boji o místo v sestavě. Záložník Augsburgu Jan Morávek má o německém výběru do 21 let, kterému Češi v neděli podlehli 0:2, dobrý přehled. Porážku by Češi podle něho měli rychle hodit za hlavu. „Že bychom porazili Němce, asi nikdo nečekal. Možná remíza by byla dobrá,“ říká 27letý fotbalista v rozhovoru pro iSport.cz.



Prvních patnáct minut to vypadalo, že to favorit turnaje bude mít s českým týmem složité. Schick a spol. se snažili vysoko napadat soupeře, několikrát donutili brankáře k chybné rozehrávce a větší příležitost ohrozit německou branku visela ve vzduchu. Nakonec se však nenaskytla. Češi se nechali zatlačit a do poločasu otevřel skóre záložník Max Meyer.

Podle Morávka bylo Německo nad české síly. „Jejich kvalita je obrovská. Většina hráčů pravidelně nastupuje v bundeslize. Podle mého názoru asi nikdo nemohl čekat, že bychom je porazili. Možná remíza by se dala uhrát,“ říká záložník Augsburgu

Zajímavé šance si Češi ale přeci jenom vytvořili. Ve druhém poločase se ke střelbě dvakrát dostala největší hvězda Lavičkova týmu Patrik Schick, ale ani jednou netrefil německou branku. Povedlo se mu to až z přímého kopu v závěru utkání, ten však brankář s přehledem chytil.

Brankář Lukáš Zima zasahuje proti penaltě Davieho Selkeho
Brankář Lukáš Zima zasahuje proti penaltě Davieho Selkeho

„Schickových šancí je škoda, možná, kdyby se trefil, vývoj zápasu by vypadal jinak,“ přemítá Morávek. Zároveň však útočníka Sampdorie Janov nezatracuje. „Rozumný člověk od něho nemůže čekat, že sám vystřílí postup ze skupiny a spasí Čechy. Už v kvalifikaci dal spoustu branek a spoléhalo se na něj.“

Němci? Tým individualit, říká skaut Augsburgu

K tomu, aby Češi postoupili ze skupiny, musí porazit následující soupeře. Ve středu vyzvou Itálii a v sobotu v posledním zápase ve skupině Dány. „Což jsou podle mě hratelnější soupeři a postup do semifinále je stále reálný,“ myslí si Morávek.

Naopak má trochu pochybnosti o německém výběru. „Psal jsem si pár zpráv se skautem Augsburgu, který je přímo v Polsku a ten říkal, že nejsou jednotní. Prý se jedná o tým plný individualit. V tom naopak vidím sílu českého týmu, který vždy táhl za jeden provaz.“

Západní sousedé ale sledují evropský šampionát opravdu bedlivě a to i přesto, že na turnaji nemají nejsilnější zastoupení, jelikož několik opor z kvalifikace odjelo reprezentovat seniorský tým na Konfederační pohár FIFA do Ruska.

„Jedenadvacítky zajímají lidi možná víc, než samotný A- tým. Přeci jenom do Ruska odjela spíš rezervní varianta, chcete-li ‚béčko‘,“ dodává Morávek.

Vše o EURO do 21 let najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud