24. června 2018 • 21:54

Polsko – Kolumbie 0:3. Poláci po debaklu na mistrovství světa končí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polsko na světovém šampionátu končí. Po úvodním nezdaru se Senegalem (1:2) Poláci absolutně nezvládli druhý duel ve skupině H a prohráli s Kolumbií vysoko 0:3. O branky Jihoameričanů se postupně postarali Yerry Mina, Radamel Falcao a Juan Cuadrado. Polsko s nulou bodů na kontě už nemůže postoupit a v posledním utkání proti Japonsku už bude hrát jen o čest. Kolumbijci k postupu musí v závěrečném utkání minimálně bodovat se Senegalem.



Góly

Domácí:

Hosté: 40. Y. Mina, 70. Falcao, 75. J. Cuadrado

Sestavy

Domácí: Szczęsny – Ł. Piszczek, Bednarek, Pazdan (80. Glik) – Bereszyński (72. Teodorczyk), Krychowiak, Góralski, Rybus – P. Zieliński, Lewandowski (C), Kownacki (57. Grosicki).

Hosté: Ospina – Arias, D. Sánchez, Y. Mina, Mojica – Aguilar (32. Uribe), Barrios – J. Cuadrado, Quintero (73. Lerma), James Rodríguez – Falcao (C) (78. Bacca).

Náhradníci

Domácí: Białkowski, Fabiański, Jędrzejczyk, Cionek, Milik, Linetty, Grosicki, Teodorczyk, Glik, Błaszczykowski, Peszko, Kurzawa

Hosté: Vargas, Cuadrado, Zapata, Murillo, Bacca, Muriel, Uribe, Lerma, Díaz, Borja, Izquierdo

Karty

Domácí: Bednarek, Góralski

Rozhodčí

Cesar Ramos – Marvin Torrentera, Miguel Hernandez (všichni MEX)

Stadion

Kazaň Arena (Kazaň)

Návštěva

42 873 diváků

Fotbalisté Kolumbie porazili v druhém utkání na mistrovství světa v Rusku Polsko 3:0 a udrželi si šanci na postup. O jasné výhře jihoamerického týmu rozhodli Yerry Mina, Radamel Falcao a Juan Cuadrado. Polsko dosud nezískalo ani bod a v posledním duelu skupiny H proti Japonsku už nemůže zabojovat o první účast v osmifinále od roku 1986.

V základní sestavě Kolumbie tentokrát nechyběl uzdravený nejlepší střelec minulého šampionátu James Rodríguez a v utkání zaznamenal dvě asistence. Kromě něj trenér José Pekerman do hry oproti duelu s Japonskem (1:2) od začátku poslal Barriose, Aguilara a Minu.

Polský kouč Adam Nawalka udělal ve startovní jedenáctce rovněž čtyři změny. Šanci v nové formaci 3-4-3 dostali čtyři hráči s maximálně deseti reprezentačními zápasy na kontě: Bednarek, Bereszyňski, Góralski a Kownacki.

Polští fotbalisté nezvládli úvodní dva zápasy na světovém šampionátu v Rusku a s turnajem se předčasně loučí
Polští fotbalisté nezvládli úvodní dva zápasy na světovém šampionátu v Rusku a s turnajem se předčasně loučí

Poláci z úvodního náporu nic nevytěžili a postupem času převzali iniciativu kolumbijští fotbalisté, i jim však zprvu ve finální fázi chyběla přesnost. Povedenou individuální akci předvedl v 36. minutě Cuadrado, který se prokličkoval do vápna, jeho pokus z úhlu ale gólman Szczesny vyrazil na roh.

Pět minut před přestávkou už se jihoamerický tým, který v Kazani podporoval i bývalý reprezentační brankář René Higuita, proslavený "kopem škorpiona", dostal do vedení. Quintero předložil míč ve vápně Rodríguezovi a ten nadýchaným centrem našel Minu, jenž hlavou nedal polskému gólmanovi šanci.

I po změně stran byli aktivnější Kolumbijci, jejich pokusům ale zpočátku chyběla přesnost nebo je zblokovala polská obrana. Obrovskou šanci měl v 58. minutě polský útočník Lewandowski, který si umně zpracoval dlouhý balon, proti jeho střele však včas zasáhl gólman Ospina.

Poslední dvacetiminutovka sebrala Polsku veškeré šance na body. V 70. minutě se po Quinterově pasu za obranu sám před Szczesným ocitl Falcao a bez problému vstřelil jubilejní 30. reprezentační branku. O pět minut později po Rodríguezově přihrávce z levé strany utekl polské obraně Cuadrado a zakončil přesně k tyči. Rodríguez se v sedmi utkáních na posledních dvou MS podílel na deseti gólech: šest vstřelil a u čtyř asistoval.

Deset minut před koncem se po standardní situaci snažil prosadit Krychowiak, ani on však neuspěl. Na druhé straně zastavili Poláci Uribeho patičku až u brankové čáry. V 88. minutě proti Lewandowského střele stihl zasáhnout Ospina. Kouč Pekerman tak na kolumbijské lavičce dosud neprohrál s evropským soupeřem.

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Kolumbie 3 2 0 1 5:2 6
2. Japonsko 3 1 1 1 4:4 4
3. Senegal 3 1 1 1 4:4 4
4. Polsko 3 1 0 2 2:5 3

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud