Tomáš Kropáček
20. listopadu 2022 • 14:40

Průvodce MS v Kataru 2022: jak si užít mistrovství světa ve fotbale naplno?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Katarské šílenství je tu! Fotbalový šampionát bude zahájen v neděli 20. listopadu kolem 17. hodiny zápasem domácího Kataru s Ekvádorem. Na Arabský poloostrov se vydávají tisíce fanoušků z celého světa včetně Česka, většina fotbalových nadšenců však bude sledovat šampionát z pohodlí domova. Především pro ně jsme několik bodů, díky kterým si MS ve fotbae 2022 v Kataru určitě užijete!



1) Kdy se hrají zápasy MS v Kataru?

Slavnostní zahájení MS ve fotbale 2022 proběhne v neděli 20. listopadu. Výkop zápas Katar - Ekvádor je v 17 hodin. Ostatní hrací dny se hraje dle následujícího rozpisu:

  • 2. hrací den (pondělí 21. listopadu) se první zápas hraje od 14:00, následují zápasy v 17 a 20 hodin.
  • Všechny ostatní zápasy 1. a 2. kola skupinové fáze mají každý den výkop v 11, 14, 17 a 20 hodin středoevropského času.
  • Ve 3. kole skupinové fáze se zápasy v jednotlivých skupinách hrají souběžně, proto zápasy budou každý den začínat v 16 a 20 hodin.
  • Stejný čas výkopu (16:00 a 20:00) mají i zápasy ve vyřazovací části. Finále je na programu v neděli 18. prosince od 16 hodin.

Ve skupinové fázi se můžete těšit i na šlágry Anglie - USA nebo Španělsko - Německo. Kdy se hrají tyto i další zápasy naleznete v kompletním programu MS ve fotbale 2022.

2) Kde sledovat MS v Kataru živě?

Televizní vysílání na českém území si rozdělí Česká televize a Nova. Vybrané zápasy poběží souběžně na kanálech ČT Sport a Nova / Nova Action, jiné budou jednotlivé stanice vysílat exkluzivně. Prohlédněte si kompletní program TV vysílání MS v Kataru.

Sestřihy zápasů z MS ve fotbale 2022

Sestřihy z jednotlivých zápasů a další obsah včetně komentářů a analýz k průběhu MS v Kataru bude k vidění na iSport TV.

3) Fantasy k MS ve fotbale 2022

Kromě sázení dnes už k fotbalovým turnajům neodmyslitelně patří i fantasy. Přinášíme přehled nejrozšířenějších fantasy, kterých se jako fotbaloví fanoušci můžete z pohodlí domova zúčastnit, vybrat své oblíbené hráče a hráč o finanční odměny i věcné ceny.

V Sazka Fantasy k MS ve fotbale 2022 můžete vyhrát až 500 tisíc nebo některé z 10 zájezdů. V každém kole se hraje o 41 100 Kč. Čeští hráči jsou pak automaticky zařazení do žebříčku FotbalTour, kde mohou vyhrát poukaz na zájezd v hodnotě 10 000 Kč.

Na herní platformě od FIFA k fotbalovému šampionátu se můžete zúčastnit celoturnajové fantasy o vstupenky na finále MS nebo denní fantasy o hry FIFA23 na PS5 / Xbox One.

Ambasadorem fotbalové fantasy hry se krátce před šampionátem v Kataru stal i Lionel Messi nebo Kylian Mbappé. V Sorare si můžete sestavit tým z pěti digitálních karet, které získáte v draftu před zahájením šampionátu v Kataru. Hraje se o VIP vstupenky, podepsané dresy nebo Limited Sorare karty. S českými a slovenskými hráči si můžete zahrát i společnou ligu.

4) Koho sledovat na MS v Kataru?

K úspěchu ve fantasy je klíčová dobrá znalost jednotlivých týmů. Chybět nebude útočná trojice z PSG - Messi, Neymar, Mbappé. Krátce před zahájením z nominace Francie kvůli zranění vypadl držitel Zlatého míče Karim Benzema. Zlatou kopačku pro nejlepší střelce obhajuje Harry Kane, po jehož boku se v dresu Anglie objeví i jeden z nejtalentovanějších hráčů současnosti - Jude Bellingham. Prohlédněte si nominace a soupisky všech týmů na MS 2022 v Kataru.

5) Na jakých stadionech se hraje MS v Kataru?

Je to trochu bizár, Katar rozhodně nepatří mezi fotbalové velmoci, peníze však udělaly své a tak se pozornost fotbalových fanoušků na celý měsíc zaměří na oblast o rozloze menší než Praha. Pohled na pořadatelství Kataru nabídl i bývalý německý reprezentant Philipp Lahm, který má jako turnajový ředitel na starosti EURO 2024.

Název Město Kapacita
Lusail Iconic Stadion Lusail 86 250 diváků
Chalífův mezinárodní stadion Dauhá 50 000 diváků
Stadion Al Thumama Dauhá 40 000 diváků
Stadion 974 Dauhá 40 000 diváků
Education City stadion Dauhá 45 350 diváků
Stadion Al Bayt Chúr 60 000 diváků
Stadion Ahmada bin Alího Al Raján 40 740 diváků
Stadion Al Janoub Al Wakrah 40 000 diváků

Detailní přehled stadionů na MS ve fotbale 2022 >>

Země vše podřídí šampionátu, říká v novém Mundialu Čech žijící v Kataru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud