27. prosince 2022 • 17:15

MS ve fotbale ONLINE: Jako Neuer! Druhý Němec se zranil na dovolené

Autor: Michal Kvasnica, Jiří Fejgl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
32
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontroverzní MS ve fotbale 2022 v Kataru vyvrcholilo strhujícím finále, po kterém slaví titul Argentina a její kapitán Lionel Messi. Sledujte ohlasy po turnaji v naší průběžné ONLINE reportáži na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - MS ve fotbale 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anglie Anglie Argentina Argentina Brazílie Brazílie Francie Francie Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Německo Německo Nizozemsko Nizozemsko Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
Obnovit
Zprávy ze dne 27. 12. 2022
17:11
27. 12. 2022
Německo

Německý obránce David Raum se po mistrovství světa vrátil z dovolené do Lipska s poraněným kotníkem. Podle listu Bild se čtyřiadvacetiletý fotbalista zranil na Maledivách při kopání s míčem. Jak dlouho bude Raum mimo hru, zatím není jasné. Raum je druhým německým reprezentantem, který se po nevydařeném vystoupení na šampionátu v Kataru během dovolené zranil. Brankář Bayernu Manuel Neuer si při skialpinismu zlomil nohu a v této sezoně si už nezahraje.

Zprávy ze dne 25. 12. 2022
16:26
25. 12. 2022
Brazílie

Kouč brazilské reprezentace Tite se podle lokálních médií stal obětí přepadení. Jednašedesátiletý trenér přišel při ranní procházce v Riu de Janeiro o řetízek, který mu odcizil neznámý pachatel. List O Globo také uvedl, že si Tite zároveň vyslechl urážky v souvislosti s vyřazením „Kanárků“ ve čtvrtfinále mistrovství světa v Kataru. K incidentu mělo dojít už minulý týden. Titeho, který byl na procházce s manželkou, podle dostupných informací oloupil neznámý muž jedoucí na kole.

Zprávy ze dne 24. 12. 2022
17:31
24. 12. 2022
 

Trenér Vahid Halilhodžič nikdy neodpustí vedení marockého svazu, že ho krátce před startem mistrovství světa odvolalo. Maroko se poté v Kataru čtvrtým místem postaralo o nejlepší africký výsledek v historii. „Připravili mě o životní šanci. To jim nikdy nezapomenu a nikdy neodpustím. Navíc mělo také jít o moji rozlučku s trenérskou kariérou,“ prohlásil sedmdesátiletý Halilhodžič v rozhovoru pro server tportal.hr. Halilhodžič vedl Maroko od srpna 2019, tři měsíce před mistrovstvím ale kvůli neshodám s hvězdným útočníkem Hakímem Zijachem byl však odvolán. Místo něj se týmu ujal Valíd Radžradžuí.

Zprávy ze dne 23. 12. 2022
13:43
23. 12. 2022
 

Kanonýr Tottenhamu Son Hung-min se stal posedmé nejlepším korejským fotbalistou roku. Anketu, v níž hlasují novináři a svazoví funkcionáři, vyhrál počtvrté za sebou. Stejně jako loni skončil za rekordmanem ankety na druhém místě stoper Kim Min-če z Neapole. Třicetiletý Son Hung-min se v minulé sezoně stal jako první asijský fotbalista nejlepším střelcem anglické ligy. V 35 zápasech dal 23 gólů a podělil se o Zlatou kopačku s Muhamadem Salahem z Liverpoolu. S reprezentací postoupil na mistrovství světa v Kataru do osmifinále po výhře 2:1 nad Portugalskem v závěrečném utkání ve skupině. Na úvod play off Korejci prohráli 1:4 s Brazílií.

Zprávy ze dne 23. 12. 2022
11:32
23. 12. 2022
 

Po hádce s trenérem a vyřazení z týmu na mistrovství světa se kamerunský brankář André Onana rozhodl ukončit reprezentační kariéru. Během šesti let za ni odchytal 34 zápasů, ten poslední proti Švýcarsku. Poté se podle médií nepohodl s koučem Rigobertem Songem a odletěl z Kataru domů. „Můj příběh v národním týmu skončil. Hráči přicházejí a odcházejí, jména jsou pomíjivá, ale Kamerun má přednost před každým hráčem nebo osobou. Mé kamerunské srdce bude bít dál,“ uvedl 26letý gólman Interu Milán v prohlášení.

Zprávy ze dne 23. 12. 2022
8:50
23. 12. 2022
Argentina

Více než sto tisíc lidí přivítalo brankáře mistrů světa Emiliana Martíneze ve čtvrtek v jeho rodném městě Mar del Plata. Centrem slavnosti byla pláž Las Toscas, kde se zápasy z Kataru včetně finálového triumfu Argentiny nad Francií během šampionátu přenášely. Policisté podle médií museli uzavřít několik ulic, aby zabránili chaosu. „Od chvíle, kdy jsem poprvé stál v brance národního týmu, bylo mým cílem přivézt sem do Mar del Plata titul,“ řekl třicetiletý Martínez před davem v proslulém letovisku. A vyslyšel přání, aby předvedl stejně jako v Kataru svůj „taneček“, když Aurélien Tchouaméni svou penaltu namířil vedle.

Zprávy ze dne 23. 12. 2022
8:20
23. 12. 2022
Argentina

Martínezovo chování řeší i prezident francouzské asociace. Argentinský brankář Emiliano Martínez je ne jen na sociálních sítích terčem kritiky za to, že při oslavách světového titulu zesměšňoval Kyliana Mbappého. V šatně nejprve vyzval k minutě ticha za francouzského útočníka, v Buenos Aires při jízdě šampionů pak držel v rukou panenku, která měla Mbappého tvář. Martínezovo chování řeší i prezident francouzské asociace Noel Le Graet. „Napsal jsem svému protějšku z argentinské federace, tyto excesy považuji za abnormální v kontextu sportovní soutěže a je pro mě těžké to pochopit. Tohle zachází příliš daleko. Mbappého chování bylo příkladné,“ řekl pro Ouest-France.

Zprávy ze dne 23. 12. 2022
7:20
23. 12. 2022
 

Kanadským fotbalistou roku byl vyhlášen Alphonso Davies. Dvaadvacetiletý záložník Bayernu Mnichov pomohl národnímu týmu k postupu na mistrovství světa po 36 letech a na šampionátu v Kataru vstřelil historicky první gól Kanady na závěrečném turnaji. Díky tomu ovládl domácí fotbalovou anketu počtvrté za posledních pět let.

Zprávy ze dne 22. 12. 2022
13:34
22. 12. 2022
 

U fotbalistů Polska, kteří se v kvalifikaci o postup na EURO 2024 utkají s Českem, končí trenér Czeslaw Michniewicz. Polský svaz v prohlášení uvedl, že po „důkladné analýze“ se rozhodl neprodloužit s koučem smlouvu, která s koncem roku vyprší. Michniewicz na uplynulém mistrovství světa v Kataru vypadl s týmem v osmifinále, Poláky vedl od ledna.

Dvaapadesátiletý bývalý trenér Legie Varšava nahradil Portugalce Paula Sousu, který na konci minulého roku rozvázal předčasně kontrakt a odešel do brazilského Flamenga. V březnu s Poláky vybojoval postup na MS. Do finále kvalifikačního play off postoupili jeho svěřenci bez boje, jelikož FIFA vyřadila Rusko kvůli rozpoutání války na Ukrajině. V závěrečném souboji Poláci zdolali 2:0 Švédsko, které předtím vyřadilo český tým.

„Jak víme, trenér převzal mužstvo ve složité chvíli. Navzdory těmto okolnostem postoupil s týmem na mistrovství světa a udržel ho v elitní skupině Ligy národů. Rovněž se s ním jako první trenér po 36 letech dostal do vyřazovací fáze šampionátu. Za to si zaslouží poděkování,“ prohlásil předseda svazu Cezary Kulesza.

Zprávy ze dne 21. 12. 2022
20:46
21. 12. 2022
Argentina

Lionel Messi se podle francouzského deníku Le Parisien dohodl s Paris St. Germain na prodloužení smlouvy, která mu měla vypršet v létě. Hráč ani klub informaci, podle které zůstane pětatřicetiletý kapitán mistrů světa v Paříži nejméně ještě příští sezonu, nepotvrdili. Uznávaný novinář Fabrizio Romano přidal detaily - podle něj jde o ústní dohodu, nic ještě nebylo podepsáno. Obě strany budou brzy jednat znovu.

Lionel Messi si vychutnává titul na mistrovství světa s rodinou
Zprávy ze dne 21. 12. 2022
17:07
21. 12. 2022
 

Mezinárodní fotbalová federace FIFA v čele s prezidentem Giannim Infantinem chce zkrátit cyklus konání mistrovství světa na tři roky místo dosavadních čtyř. V dnešních vydáních to uvedly britské deníky The Guardian a Daily Mail s tím, že tříletý interval by měl platit od roku 2030.

Infantino patří k největším zastáncům častějšího konání MS. Proti návrhu zkrátit tradiční čtyřletý cyklus na polovinu se už dříve ohradily Unie evropských fotbalových asociací (UEFA), jihoamerická konfederace CONMEBOL, hráčská asociace FIFPRO či zástupci ligových soutěží. Turnaj hraný každé dva roky by podle studie FIFA přinesl dodatečný zisk ve výši 4,4 miliardy dolarů (984 miliard korun). Příští MS, kterého se v roce 2026 premiérově zúčastní 48 týmů místo dosavadních 32, budou společně hostit USA, Kanada a Mexiko. 

Zprávy ze dne 21. 12. 2022
14:25
21. 12. 2022
Argentina

Fotbalový svět řeší chování argentinského brankáře Emiliana Martíneze. Ten už v šatně po zisku zlatých medailí „trollil“ Kyliana Mbappého, když za něj nechal držet minutu ticha. Další šťouchnutí vytáhl při oslavách v Buenos Aires v podobě panenky s Francouzovým portrétem. A třeba novinář Piers Morgan, který přinesl před šampionátem výbušný rozhovor s Cristianem Ronaldem, nechápe, že brankářovy provokace nevadí Lionelu Messimu. „Proč Messi Martínezovi dovolí takhle se Mbappému vysmívat a ponižovat ho. Vždyť jsou přeci spoluhráči v PSG... Je to bizarní a bez špetky respektu,“ napsal Morgan ke snímku, kde Messi stojí právě vedle Martíneze.

Zprávy ze dne 21. 12. 2022
12:30
21. 12. 2022
Francie

Zpátky do každodenní práce. Kylian Mbappé dost trpěl při vítání francouzských vicemistrů světa, teď už ale dorazil s úsměvem na trénink svého PSG...

Zprávy ze dne 21. 12. 2022
10:59
21. 12. 2022
Argentina

Zlatá mánie v Argentině nepolevuje... Lionel Messi se v Rosariu nemohl přes zástupy fanoušků dostat do svého domu.

Zprávy ze dne 21. 12. 2022
10:33
21. 12. 2022
Argentina

Během bouřlivých oslav titulu došlo v ulicích Buenos Aires i k potyčkám fanoušků s policií. Podle agentury AP bylo během ojedinělých střetů zraněno nejméně osm lidí

Policejní zásah pod obeliskem na Náměstí republiky po argentinských oslavách

Vstoupit do diskuse
32

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud