Jonáš Bartoš
3. září 2018 • 15:12

Jarolím má osm slávistů a žádného sparťana. Sýkora o tom zavtipkoval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou v laufu, tak toho využijeme. Zřejmě tohle si řekl Karel Jarolím, když dával dohromady seznam hráčů národního týmu na první duel Ligy národů s Ukrajinou a následný přípravný duel v Rusku. Do výběru se po dodatečné nominaci vměstnalo nakonec osm členů z kádru Slavie, která v sobotu zválcovala Plzeň 4:0 a vyšvihla se do čela ligy. „Jejich forma tomu nahrává,“ odpověděl kouč české reprezentace na to, zda na nich postaví i reprezentační mužstvo.



Jarolím měl před začátkem reprezentačního týdne plnou hlavu starostí. Ze zdravotních důvodů mu vypadlo několik klíčových hráčů týmu, v čele s Vladimírem Daridou , Markem Suchým , Antonínem Barákem, na poslední chvíli odpadli i Jan Kopic nebo Bořek Dočkal .

„Myslím, že absencí bylo dost, už by to stačilo,“ odpověděl český kouč na dotaz, zda mu na pondělní sraz přijeli nějací hráči se zdravotními problémy. „Filip Novák má trošku problém s achilovkou, uvidíme, jestli se to na čtvrtek podaří dát dohromady. Zbytek by měl být v pořádku,“ nastínil situaci před startem Ligy národů, kde se Češi ve čtvrtek od 20:45 v Uherském Hradišti postaví Ukrajině.

Ve chvíli, kdy trenérovi odpadla řada opor, se rozhodl sáhnout po zástupcích mužstva, kterému se v Česku nyní nejvíc daří. Tedy lídrovi FORTUNA:LIGY Slavii, na jejichž hráčích možná postaví mužstvo pro čtvrteční duel. „Nahrává tomu jejich forma. Počítal jsem je, dohromady je jich tady osm. I z toho můžeme vycházet,“ vysvětloval.

Slávisté jsou v nároďáku jako doma. Skvělé, shodují Sýkora, Petrák a Jankto
Video se připravuje ...

Po dodatečné nominaci se v národním dresu budou prohánět gólman Ondřej Kolář, obránci Jan Bořil, Vladimír Coufal, záložníci Tomáš Souček, Josef Hušbauer , Jan Sýkora , Jaromír Zmrhal a útočník Stanislav Tecl .

Slávisté zazářili v sobotu proti Plzni, v ligovém šlágru rozmetli svého rival v poměru 4:0. „Ten zápas jim vyšel, Plzni naopak vůbec ne. Je to dobře pro Slavii a i obecně pro český fotbal, že si formu přenesou sem a snad odehrají kvalitní utkání,“ doufal Jarolím.

Jankto těsně unikl nebezpečí. V Janově jel po zříceném mostě den před tragédií
Video se připravuje ...

Naopak v nominaci se neobjevil jediný hráč Sparty. „Přiznám se, že jsme chtěli donominovat i Pepu Šurala , ale ten má zdravotní problémy, nějakou virózu. Neříkám, že Standa Tecl byl volba číslo jedna, ale jinak by se k nám připojil i Šural,“ vysvětlil Jarolím, který do týmu povolal i středního ofenzivního záložníka Michal Trávníka z Jablonce.

Téma nula hráčů z Letné pochopitelně rezonuje i mezi nominovanými reprezentanty. „Je to škoda, nemám si tady na srazu z koho dělat srandu,“ culil se slávistický záložník Jan Sýkora při dotazu na absenci hráčů z kádru tradičního rivala.  „Ale je to těžké, v současnosti tam hrají jen dva Češi,“ dodal už vážněji. „Určitě je to překvapení,“ podotkl útočník Patrik Schick z AS Řím.

Patrik Schick: Liga národů? Cíl je vyhrát skupinu. Na Plzeň se v Římě neptali
Video se připravuje ...

Hráči ze Slavie osou nároďáku? Nabízí se to, uznal trenér Jarolím
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud