Matěj Karmazín
24. března 2019 • 20:00

Brazilci v Edenu! Hvězdy v teniskách, focení s vozíčkářem i hra v tempu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký den se blíží! Už v úterý přivítají čeští fotbalisté v Edenu Brazílii a zápasové přípravy vrcholí. Slavný soupeř si po nočním příletu do Prahy v neděli odpoledne poprvé vyzkoušel hřiště na stadionu Slavie, na trávník postupně vyběhla všechna velká jména z kádru Brazilců. Jak zhruba sedmdesát minut dlouhý trénink "kanárků" vypadal?




Už před domovským stánkem lídra české ligy bylo na první pohled znát, že se uvnitř bude něco dít. Skupina brazilských fanoušků se fotila před stadionem a zřejmě věřila, že by mohla narazit i na některou z fotbalových hvězd.

Eden se ze slávistických barev převlékl do reprezentačních, třeba výčet letopočtů, kdy Pražané získali titul, na hlavní tribuně zakryl banner na podporu národního týmu. Start tréninku otevřeného pro média byl naplánovaný na 17.00 a Brazilci se s úderem páté skutečně začali trousit na hřiště. Mezi prvními Gabriel Jesus, útočník Manchesteru City, který hned dvakrát zdálky technicky vypálil na bránu.

Jihoamerická velmoc v sobotu večer hrála přípravný zápas v Portu s Panamou (1:1), a tomu byl přizpůsobený i tréninkový plán. Na trávník nejprve vyběhla dvanáctka hráčů, která v Portugalsku neměla takové herní vytížení, společně s trojicí gólmanů.

Alisson Becker z Liverpoolu, Ederson z Manchesteru City i zkušený Weverton z Palmerias se od zbytku týmu odpojili a pod vedením kouče brankářů Cláudia Taffarela se připravovali individuálně. Právě Taffarel, mistr světa z roku 1994, ukázal, že kopací techniku má i ve dvaapadesáti letech obdivuhodnou a dal svým svěřencům pořádně zabrat.

Brazílie v Edenu, "kanárci" rozjeli bago. Podívejte se, jak trénují na Čechy
Video se připravuje ...

Další fotbalisté se mezitím přesunuli na druhou stranou hřiště, dál od novinářů i fotografů, kde si ve skupinách zahráli tradiční bago. To doprovázely hlasité výkřiky i občasný smích a trvalo téměř dvacet minut.

Trénink sledovalo i několik štábů zahraničních novinářů, nechyběla třeba brazilská verze televize ESPN. Všichni přihlížející se po půlhodině dočkali také zbývajících borců z nominace pětinásobných světových šampionů. Osm hráčů vyběhlo do arény jen v teniskách a patnáct minut lehce vyklusávalo kolem hřiště.

Mezi nimi nechyběl třeba záložník Realu Madrid Casemiro nebo útočné hvězdy Philippe Coutinho s Robertem Firminem. Právě bývalí parťáci z Liverpoolu kroužili stadionem ve společném hovoru, kromě ex-působiště je spojovala i pokrývka hlavy. Jako jedni z mála Brazilců vyrazili do Edenu s černým kulichem. Když pak Coutinho mířil zpět do útrob stadionu, ochotně se vyfotil s fanouškem na vozíku, Casemiro mu zase podepsal reprezentační dres.

Jejich spoluhráči si v závěru tréninku nakonec vyzkoušeli i hru šest na šest na zkráceném a zúženém hřišti. Improvizovaný zápas trval téměř pětadvacet minut a probíhal v solidním tempu. Typické prvky? Rychlé přihrávky a snaha řešit fotbalově i extrémně složité situace v blízkosti vlastní brány.

Přesně v 18.08 pak zazněl ostrý hvizd a Brazilci se postupně vydali zpět do šatny. Po hektickém nočním příletu si mohou odpočinout, další trénink je ještě čeká zítra. V úterý pak v Edenu vyzvou mužstvo kouče Jaroslava Šilhavého. Potvrdí roli favorita?

Brazilci si po příjezdu do Prahy okamžitě zatrénovali
Brazilci si po příjezdu do Prahy okamžitě zatrénovali

Brazilci přistáli v Praze! Hvězdy nad ránem rozdávaly fanouškům podpisy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud