26. května 2011 • 13:19

José řekl NE. Mourinho odmítl Chelsea

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnozí v něm vidí toho nejpovolanějšího, kdo má u kormidla Chelsea nahradit propuštěného Carla Ancelottiho. José Mourinho comeback na lavičku "blues" podle  všeho nechystá. Poslední vývoj v Realu nasvědčuje tomu, že i příští sezonu povede "bílý balet".



Tomu, že José Mourinho zůstane další rok v Realu, nahrává propuštění sportovního ředitele Jorge Valdana. Portugalský kouč s ním měl v průběhu sezony několikrát spory a i kvůli tomu naznačoval, že by mohl Madrid po roce opustit.

Florentino Peréz před svým dlouholetým pracovníkem nakonec upřednotnil Mourinha. "Zkušenosti z této sezony nám ukázaly, že klub potřebuje novou organizaci, dát větší pravomoci trenérovi," vysvětloval prezident Realu vyhazov Valdana.



"Nezastírám, jak bolestivý je pro mě jeho odchod. Ušli jsme společně kus cesty. Mé pocity však nemohou ovlivnit to, o čem jsem přesvědčen, že je pro Real správné. Jorge, děkuji ti moc za všechno, co jsi pro klub udělal," ocenil Peréz dlouholetou práci Valdana.

Rozlobený José MourinhoFoto Reuters

Tím, že Peréz "umetl" z cesty svého přítele, Mourinhovi uvolnil ruce. Kouč se stal víceméně jediným vládcem sportovního úseku Realu.

A to je přesně to, co si přál a co potřebuje ke své práci. Mourinho od šéfů Realu obdržel pádný důvod k tomu, aby na lavičce španělského velkoklubu zůstal i příští sezonu.

Samozřejmě, v Chelsea by si návrat Mourinha hodně přáli. Po odchodu Carla Ancelottiho by právě on byl tím pravým, kdo mohl znovu dovést Chelsea k titulům.

"José se nikdy netajil tím, že Chelsea má v jeho srdci speciální místo a jednou by se tam rád vrátil. Jenže problém je, že od jeho odchodu se na Stamford Bridge nic nezměnilo. Dělají pořád ty samé chyby a to mu vadí," řekl deníku The Sun zdroj blízký Mourinhovi.

Symbióza portugalského kouče s Chelsea má ještě jeden háček. Vládcem "blues" je Roman Abramovič, se kterým se Mourinho příliš nemusí.

Variantou číslo jedna tak pro Chelsea zůstává Guus Hiddink, který "blues" vedl před Ancelottim. Stejně jako Mourinho se na Stamford Bridge těší velké podpoře a oblibě mezi fanoušky. Zbývá jen dohodnout, jak spojit práci pro klub s úvazkem u turecké reprezentace.



Kandidátů na trenérský post Chelsea by se našlo ještě víc. Mluví se například o  Andre Villas-Boasovi, vítězi Evropské ligy s Portem. Chelsea prý krouží také okolo bývalého kouče Realu Maria Pellegriniho.

Jedno je jisté. José Mourinha si z potencionálních kandidátlů můžete s největší pravděpodobností vyškrtnout...

Pep Guardiola a José Mourinho.
Pep Guardiola a José Mourinho.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud