Karel Häring
27. února 2012 • 12:42

Hrál jako znovuzrozený. Anglie zasypala Rosického komplimenty

Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tomáš Rosický si vysloužil nebývale velkou porci chvály od anglických médií za svůj výkon v derby Arsenalu s Tottenhamem (5:2). Český záložník prý podal nejlepší výkon za šest let svého působení na Emirates Stadium. A čtyři velké deníky ho zvolily Mužem zápasu.



„Kanonýři“ prohrávali v první půli 0:2, přesto dokázali v nedělní bitvě o severní Londýn zvítězit 5:2. Rosický vstřelil v úvodu druhého poločasu rozhodující gól, svůj první po více než dvou letech v Premier League, a měl podíl i na čtvrtém zásahu svého týmu.

Podle listu Daily Telegraph nepředvedl během víkendu žádný jiný hráč v Premier League lepší výkon než jednatřicetiletý Čech, kterého označil za Muže zápasu a udělil mu mimořádně vysokou známku 9. Pouze jeho spoluhráč Theo Walcott – autor dvou branek – se z celé ligy dostal na tak vysokou hodnotu.

„Rosický předvedl nejlepší výkon za šest let, co je v Anglii. Užíval si svobodu ve středu hřiště. Jeho přihrávka na Van Persieho před čtvrtým gólem byla úžasná,“ chválil jej Telegraph.

Tomáš Rosický slaví svůj gól do sítě Tottenhamu s Robinem van Persiem (vlevo)
Tomáš Rosický slaví svůj gól do sítě Tottenhamu s Robinem van Persiem (vlevo)

Uznání si vysloužil i v The Times. „Hrál jako znovuzrozený,“ naspal přední novinář listu Matt Dickinson. Podle něj vyhrál Arsenal i proto, že výkon „kanonýrů“ nezávisel jen na představení Robina van Persieho. „Zápas ukázal jeho další úžasné představení, ale především byl zajímavý nečekaným přínosem Rosického a Benayouna a ne totálním spoléháním na Robina.“

V podobném tónu vyzdvihl přínos „Malého Mozarta“ i The Guardian a Daily Mail, jenž ho rovněž viděly jako nejlepšího hráče zápasu.

Nejnižší známku udělil českému reprezentantovi deník The Sun (7).

Jak hodnotily deníky Rosického v Anglii

Daily Telegraph 9

Muž zápasu

The Independent 9

Muž zápasu

Daily Mail 8

Muž zápasu

The Times 8

The Sun 7

The Guardian

Muž zápasu

Vstoupit do diskuse
16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud