23. srpna 2015 • 16:35

Divočina Chelsea. Courtois chytil penaltu, kritizovaný Terry musel ven

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nudná Chelsea? To už nejspíš neplatí! Londýnský klub zatím v nové sezoně Premier League hodně baví. Tak tomu bylo i ve třetím kole na hřišti West Bromwich Albion. Vytáhli se brankář Thibaut Courtois, který chytil penaltu, i nová posila Pedro Rodríguez. Naopak další nevydařené vystoupené prožil kapitán John Terry, jenž dostal červenou.



Chelsea potřebovala v lize konečně vyhrát, z prvních dvou zápasů získala pouze bod. Jenže ani na hřišti WBA nezačala vůbec dobře. Už ve 14. minutě dostali domácí výhodu pokutového kopu.

Jenže gólman Courtois, který dostal v prvním kole červenou, se tentokrát předvedl ve skvělém světle. Penaltu Jamese Morrisona vyrazil parádně nohou. To favorita uklidnilo.

Svěřenci Josého Mourinha se poté vrhli do útoku. Jejich hlavní oporou byl Pedro Rodríguez, který do Chelsea přišel teprve před pár dny z Barcelony. Trvalo jen dvacet minut a španělský reprezentant už slavil premiérový gól. Co na tom, že šlo o šťastnou trefu.

2411971:gallery:true:true

Chvíli na to šla Chelsea do dvoubrankového trháku. A opět v tom měl prsty Pedro. Jeho pokus totiž skončil u volného Diega Costy a ten doklepl míč do prázdné branky.

Ovšem domácí se zlomit nenechali. Morrison zapomněl na neproměněnou penaltu a snížil. Obránce Azpilicueta sice svému týmu dvoubrankové vedení vrátil, ale na začátku druhého poločasu přišla pro Chelsea pohroma.

Kapitán John Terry, který byl po zápase na půdě Manchesteru City hodně kritizovaný, zatáhl Rondóna a viděl červenou kartu. Jeho tým tak musel přes půl hodiny dohrávat o deseti. Morrison dal navíc chvíli poté svůj druhý gól a bylo to zase jen o gól.

Chelsea každopádně závěr zápasu i přes mnohé obtíže zvládla. Ubránila těsnou výhru 3:2 a slaví tak první tři body v letošní sezoně Premier League. Fanoušci se navíc u jejich zápasů určitě nenudí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud