8. února 2021 • 12:48

Červená pro Součka zrušena a může hrát. Sudímu i rodině hrozili smrtí

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník West Hamu Tomáš Souček vyvázl z vyloučení ve víkendovém utkání na stadionu Fulhamu (0:0) bez trestu. Hammers uspěli s odvoláním a jejich nejlepší střelec nedostal žádný distanc. Hrát může už v úterý v rámci FA Cupu na Old Trafford proti Manchesteru United. 



„Mám radost. Zkontroloval jsem to a zatím jsem hrál celou kariéru bez červené karty. Přes dvě stě zápasů. Těším se, že budu moc pomoct týmu v důležitých zápasech,“ přivítal rozhodnutí Tomáš Souček. 

Zblízka si červenou kartu prohlédl v sobotu na Craven Cottage v nastavení zápasu s Fulhamem. Před standardní situací přišel jeho loket do kontaktu s čelem Aleksandara Mitroviče, který šel k zemi.

Rozhodčí Mike Dean po prozkoumání situace u videa vytáhl červenou kartu, Souček ale získal zastání u fotbalové veřejnosti. Za nesmysl rozhodnutí označil nejen jeho manažer David Moyes, ale třeba legendární Gary Lineker. Ve zvrácení rozhodnutí věřila i Součkova kolegyně Kateřina Svitková. Spoluhráč Jesse Lingard rozhodnutí přivítal a připomněl, že v první řadě o zákrok na červernou kartu nešlo. 

Podle BBC obdrželi Dean a jeho rodina kvůli nedávným kontroverzním rozhodnutím výhružky smrtí. Proto Dean vedení Premier League požádal, aby o nadcházejícím víkendovém kole nepískal. Minulé úterý nesprávně vyloučil i Jana Bednareka ze Southamptonu při debaklu 0:9 proti Manchesteru United. Ve středu ale ještě bude řídit osmifinálový souboj Anglického poháru Leicester - Brighton.

„Výhrůžky a urážky tohoto kalibru jsou naprosto nepřijatelné. Plně podporujeme Mikeovo rozhodnutí nahlásit tyto zprávy, které jeho rodina obdržela, policii,“ prohlásil bývalý rozhodčí a nyní generální manažer komise zodpovědné za přípravu arbitrů Mike Riley.

„Nikdo by neměl být obětí takových odporných zpráv. Urážky v on-line prostředí jsou nepřijatelné v jakékoli profesi a je třeba dělat víc, abychom se s tímto problémem vypořádali,“ dodal Riley.

Vstoupit do diskuse
19

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud