11. ledna 2009 • 16:27

Wigan rozhodl v nastavení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Tottenhamu Hotspur vyšli ve třetím ligovým utkání za sebou střelecky naprázdno a po prohře 0:1 na hřišti Wiganu zůstávají na příčkách znamenající sestup.



Naopak Wigan, kterému výhru v první nastavené minutě zajistil hlavou obránce Maynor Figueroa, vyhrál počtvrté v řadě a pošesté z posledních sedmi zápasů.

Tottenhamu k prolomení střelecké impotence nepomohla ani staronová posila Jermain Defoe, který se v týdnu vrátil do londýnského celku po ročním působení v Portsmouthu. Se spoluhráči se zatím jen sehrával, hlavně s partnerem z útoku Pavljučenkem se na hřišti často pletl.

Tottenham čeká na vstřelený gól již 330 minut, i proto v závěru hlídal alespoň bod za bezbrankovou remízu. Jenže v nastavení jeho obránci neuhlídali při rohovém kopu Figuerou, který zajistil všechny tři body Wiganu.

Sobotní zápasy:


Fotbalisté Aston Villy porazili v 21. kole anglické ligy poslední West Bromwich 2:1 a v neúplné tabulce se opět posunuli na třetí pozici před Manchester United. Skóre takzvaného West Midlands Derby otevřel v 19. minutě přesnou hlavičkou domácí obránce Davies.

Druhý gól přidal těsně před přestávkou kanonýr Agbonlahor, který zaznamenal svou desátou ligovou trefu.

Český útočník West Bromwiche Roman Bednář nastoupil až na druhý poločas a hned po několika minutách na hřišti asistoval spoluhráči Morrisonovi při snížení na 1:2.

Příchod pětadvacetiletého reprezentanta sice hru hostů oživil, ale Aston Villa si už vítězství pohlídala a uštědřila svému soupeři osmou venkovní porážku za sebou.

Fotbalisté vedoucího Liverpoolu remizovali na hřišti Stoke 0:0 a zopakovali výsledek vzájemného zápasu z úvodu sezony. Oba celky měly v utkání několik slibných příležitostí a na obou stranách také zazvonila branková konstrukce, kterou liverpoolský kapitán Gerrard trefil dokonce dvakrát. "Reds" mají v čele tabulky náskok čtyř bodů před druhou Chelsea.

Arsenal porazil na svém hřišti Bolton 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil šest minut před koncem střídající útočník Nicklas Bendtner. "Gunners" dlouho naráželi na tuhý odpor hostů, kteří se téměř nepouštěli za půlicí čáru a i díky pohotovým zákrokům brankáře Jääskeläinena dlouho drželi na londýnském Emirates Stadium bezbrankovou remízu.

Hrdinou utkání se však stal dvacetiletý dánský útočník Bendtner, který po deseti minutách pobytu na hřišti proměnil nahrávku Van Persieho ve vítěznou branku.

Pátý Everton si doma poradil s Hullem a třetím vítězstvím za sebou potvrdil současnou formu. Nováčkovi se po dobrém úvodu soutěže naopak vůbec nedaří a už počtvrté za sebou nebodoval.

Trápící se Middlesbrough doma remizovalo se Sunderlandem a na výhru čeká už devět zápasů. Domácí mužstvo poslal do vedení v poslední minutě prvního poločasu brazilský forvard Alves a svým gólem přerušil střeleckou impotenci "Boro", která trvala dlouhých 375 minut. Hosté vyrovnali osm minut před koncem.

Body se dělily i v zápase, v kterém Newcastle přivítal West Ham. Domácí dostal do vedení v 19. minutě anglický reprezentant Owen, ale hosté odpověděli za deset minut zásluhou Bellamyho. West Ham v 55. minutě dokonce otočil vývoj utkání, ale poslední slovo měli opět domácí. Na konečných 2:2 vyrovnal dvanáct minut před koncem při svém prvním ligovém startu dvacetiletý odchovanec Newcastlu Andrew Carroll.

Zápasy Fulham - Blackburn a Portsmouth - Manchester City byly odloženy kvůli promrzlé hrací ploše.

21. kolo:

Aston Villa - West Bromwich 2:1 (19. Davies, 41. Agbonlahor - 49. Morrison), Arsenal - Bolton 1:0 (84. Bendtner), Everton - Hull 2:0 (18. Fellaini, 45.+1 Arteta), Middlesbrough - Sunderland 1:1 (45. Alves - 82. Jones), Newcastle - West Ham United 2:2 (19. Owen, 78. Carroll - 29. Bellamy, 55. Cole), Fulham - Blackburn (odloženo), Portsmouth - Manchester City (odloženo), Stoke - Liverpool 0:0, Wigan - Tottenham 1:0 (90.+1 Figueroa), Manchester United - Chelsea 3:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud