Pavel Novotný
1. března 2009 • 11:08

Jak udržet Ronalda? 6,3 milionů týdně!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Bitva o Cristiana Ronalda zdaleka není u konce! Španělský velkoklub nadále touží navléci na nejlepšího fotbalistu Premier League dres bílého baletu. A co na to Manchester? Svojí hvězdě nabídne k již tak rekordním platu další statisíce liber.



Myslíte si, že už hráčské platy dosáhly svého stropu a že hospodářská krize zabrání dalším astronomickým platům pro hvězdné fotbalisty? Pak jste možná na velkém omylu. Manchester United údajně své hlavní hvězdě v podobě Cristiana Ronalda nabízí další vylepšení již tak excelentních podmínek.


Pokud je fenomenální Portugalec přijme, stane se prvním hráčem, jehož týdenní plat by překročil 200 000 liber nebo-li neuvěřitelných 6,3 milionu korun!

Kolik to činí za sezonu? Něčeho se držte! Ronaldo by si mohl přijít na slušnou sumičku 10,4 milionů liber čili přes 227,6 milionů korun! A to již možná přesvědčí i na luxusní podmínky zvyklého Portugalce.

Ronaldo má s týmem Sira Alexe Fergusona smlouvu ještě tři roky s týdenním platem "pouhých" 120 tisíc liber (3,8 milionů korun), ale podle pravidel FIFA se může Portugalec ze smlouvy na konci roku vyplatit. A pak by mu nic nestálo v cestě zamířit přímo na stadion Santiaga Bernabeu.

Dvousettisícový týdenní plat by se podle dostupných informací měl skládat ze dvou složek. První z nich by činila částku 160 000 liber plus dalších 40 tisíc za propagaci klubu, reklamu a další aktivity. To vše by mělo klenot týmu z Old Trafford udržet v rudém dresu.

Ronaldo je postrachem každého soupeře.


Chce Ronadlo zůstat? Jasno nemá nikdo

Podle španělských zdrojů má Ronaldo s vedením bílého baletu ústní dohodu o přestupu do Madridu letos v létě, což ale důrazně popírá manažer United Sir Alex Ferguson: "O tom je zbytečné vést jakékoliv diskuse. Ronaldo nikam nepůjde," říká boss anglického mistra.

A jak se na celou kauzu dívá portugalský tisk? "Ronaldo jednou do Realu odejít chce. Pokud se v létě rozhodl zůstat v United, myslel tím je jednu sezonu a ta letos vyprší," tvrdí zdroje z Portugalska. "Ale jak se zdá nyní, Ronaldo se hodlá dohodnout na delším kontraktu, protože došel k názoru, že právě v dresu Manchesteru si může vyplnit všechny své ambice," dodává zdroj.

Současná Ronaldova smlouva s týmem z Old Trafford vyprší v létě roku 2012, pokud však Portugalec na nabídku vedení United kývne, upíše se vítězi Ligy mistrů na další dva roky, tedy do roku 2014.

Zajímavé bude sledovat, jak na případné navýšení Ronaldova platu na 200 000 liber týdně zareagují ostatní hvězdy Premier League, které si možná budou připadat proti čtyřiadvacetilému hráči jako chudí příbuzní.

Ronaldův spoluhráč Wayne Rooney bere "jen" 115 000 liber týdně, obránce Chelsea John Terry 135 000 liber, Robinho 160 000 liber a opora Liverpoolu 120 000 liber týdně. Nebudou chtít svým kontům také trochu přilepšit?

Cristiano Ronaldo - je to švihák!
Cristiano Ronaldo - je to švihák!


Real versus United. Bitva o další hvězdy pokračuje

Kauza okolo možného přestupu Ronalda není jedinou, která mezi oběma velkokluby vyvolává řadu emocí. Předmětem zájmu je i talentovaný Antonio Valencia z anglického Wiganu. Ekvádorský třiadvacetiletý reprezentant patří k nejtalentovanějších hráčům Premier League a to samozřejmě nemůže nechat oba giganty v klidu.

Boj o rychlé křídlo by tak mohl vyhnat přestupovou částku až k hranici 20 milionů liber (630 milionů korun). Tato částka by například pokryla rozpočet Sparty na dvě sezony a ještě by dost zbylo na přestupy.

Vedení Realu prozatím nabídlo za Valenciu prozatím 17 milionů liber (540,5 mil. korun, ale za tento "pakatel" vedení Wiganu odmítlo svojí hvězdičku prodat.

Se svojí nabídkou přispěchal i Six Alex, podle kterého by nadějné křídlo mělo přijít na Old Trafford během léta. Manažer United je rozhodnut svého soka z Realu přeplatit stejně jako v případě Ronalda.

A to není vše. Oba rivalové svádějí na dálku boje i o další hvězdy světové kopané. V hledáčku obou týmů je střelec Lyonu Karim Benzema a podle německého zdroje i o stuttgartskému Maria Gomeze.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud