21. června 2013 • 22:13

Arsenal si téměř plácl s Higuaínem, Rooney dává přednost Chelsea

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekání na trofej prostě ukončíme. Ať to stojí, co to stojí. Fotbalový Arsenal chystá velké letní posilování, vedení klubu dává k dispozici ohromný balík. Tým už je prakticky domluvený na příchodu Gonzala Higuaína z Realu Madrid, láká i Waynea Rooneyho z Manchesteru United.



"Kanonýři", kde válí český kapitán Tomáš Rosický, mění přestupovou strategii. Tentokrát žádný výprodej, ale naopak zkvalitnění kádru. Cíl trenéra Wengera je jasný - poskládat tým tak, aby konečně po letech vyhrál něco velkého.

První posilou Arsenalu by se měl stát Gonzalo Higuaín. Představitelé Arsenalu se už prakticky dohodli se zástupci hráče, proti odchodu se nestaví ani Real Madrid. Pětadvacetiletý střelec bude Arsenal stát 25 milionů liber (750 milionů korun), v klubu by měl podepsat čtyřletý kontrakt.

Jeden z akcionářů Alisher Usmanov nabádá k angažování ještě další hvězdy. Spadeno má na Waynea Rooneyho, nespokojenou ikonu Manchesteru United. "Máme prostředky, abychom získali takového hráče," potvrdil před časem výkonný ředitel klubu Ivan Gazidis. 

Zájem o Rooneyho neustává

S transferem Higuaína se šance na příchod Rooneyho do Arsenalu zmenšily, nicméně zájem klubu nadále trvá. Pro hráče je připraven luxusní plat 250 000 liber týdně, což by útočníka mohlo přesvědčit.

Wayne Rooney během mistrovských oslav Manchesteru United po zápase se Swansea, na který se díval jen z tribuny.Foto EPA

Pokud by Rooney změnil dres, reálnější je ale jiný londýnský klub. Podle informací britského Daily Mail důrazný forvard preferuje Chelsea, která v posledních letech prokazovala lepší výsledky.

Sedmadvacetiletý anglický reprezentant požádal na konci sezony v United o přestup, vedení klubu odchod letité opory rázně zamítlo. Rooney už se sešel s novým koučem Moyesem, který ho vedl na začátku kariéry v Evertonu.

Zatím ale k uzavření příměří nedošlo. Další schůzka trojuhelníku Moyes, Ferguson, Rooney proběhne až poté, co se anglický reprezentant vrátí z dovolené.

Rooney má na Old Trafford smlouvu ještě na dva roky, jeho touha zkusit nové angažmá ale značně vzrostla.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud