11. července 2013 • 14:25

Zázrak z Barcelony! Španělský fotbalový diamant míří dobýt Anglii

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Gerard Deulofeu, narozený 13.3. 1994. Tohle jméno si pořádně zapamatujte. Devatenáctiletý teenager patří k největším nadějím současného španělského fotbalu. Produkt věhlasné akademie La Masia odchází na roční hostování do Evertonu, kde by měl dostat větší prostor na hřišti.



Barcelona do Anglie pustila svůj pečlivě vybroušený klenot. Tedy pustila... Zapůjčila na jednoroční hostování. Gerard Deulofeu, jeden z nejvýraznějších fotbalových příslibů, totiž v nabité konkurenci španělského mistra nemá šanci odehrát dostatečný počet minut.

Devatenáctiletý ofenzivní talent přitom zvládl famózní sezonu. V druholigové rezervě Barcelony nastřílel ve 33 zápasech 18 branek, prosazoval se i dřív. V barcelonském A-týmu debutoval v roce 2011 a zatím nastoupil v šesti soutěžních zápasech.  

Deulofeu také nastupuje v mládežnických reprezentantacích. V letech 2011 a 2012 se stal mistrem Evropy do 19 let, se španělskou dvacítkou vypadl na letošním mistrovství světa v Turecku ve čtvrtfinále. Trenér áčka Vincent del Bosque už se nechal slyšet, že výbušnému útočníkovi drží místo na soupisce pro šampionát v Brazílii.

Barcelonský odchovanec podepsal v květnu s klubem novou smlouvu až do roku 2017. U té příležitosti katalánský celek uveřejnil video, které mapuje hráčovu cestu mládežnickými týmy Barcelony. Akce gólového útočníka jsou neskutečné.

Deulofeu odmalinka platil za ohromný příslib, své vrstevníky převyšoval. Levačka, pravačka, ohromné zrychlení, dribling zakončení. Vypadá, že barcelonskému zázraku nic nechybí.

VIDEO: fotbalové kousky barcelonského Deulofeua

VIDEO: přivítání Deulofeua v Evertonu



Nyní Barcelona posílá svůj pečlivě vypiplaný talent na roční zkušenou na Ostrovy. Přetahovanou o služby devatenáctiletého zabijáka nakonec vyhrál liverpoolský Everton.

"Je to diamant s neuvěřitelným fotbalovým talentem," básní na adresu hráče manažer Evertonu Roberto Martinez. "Jde o mladého muže s obrovským potenciálem, aby se stal opravdovou hvězdou. Náš klub mu pomůže v rozletu," věří.

"Jsem potěšený, že můžu být součástí tak velkého klubu s bohatou historií. Premier League je jedna z nejlepších soutěží světa. Těším se, že pomůžu týmu na hřišti," pravil skromně blonďatý mladík.

Vedle Deulofeua Barcerlonu nejspíš opustí i další talent. Do Manchesteru United má namířeno Thiago Alcantara, autor hattricku z finále mistrovství Evropy do 21 let. O jeho služby se také zajímá kouč Bayernu Pep Guardiola.

Gerard Deulofeu, velký talent fotbalové Barcelony, odchází na roční hostování do Evertonu Gerard Deulofeu, velký talent fotbalové Barcelony, odchází na roční hostování do EvertonuFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud