5. srpna 2013 • 16:26

Tlak Chelsea sílí! Rooney opustil kádr United, podá žádost o přestup

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Transfer rezolutně odmítají, odpálili už dvě nabídky Chelsea. Jenže dění uvnitř organizace United nasvědčuje tomu, že se blíží odchod velké opory. Wayne Rooney znovu opustil týmové soustředění, tentokrát těsně před zápasem s AIK Stockholm ve Švédsku. Údajně kvůli zraněnému rameni. V souvislosti s námluvami londýnského klubu ale zdravotním komplikacím anglického šutéra věří málokdo.



Rooney neskrývá, že chce Old Trafford po úspěšných letech sezonách opustit. V sedmadvaceti letech přišel o výsadní postavení ofenzivní jedničky, což ho štve. "Chci odejít," řekl po sezoně končícímu Alexi Fergusonovi.

Silnou vábničku na důrazného šutéra hází konkurenční Chelsea. Mourinho po Rooneym hodně touží, slibuje mu pozici útočníka číslo jedna. Jenže United stále říkají NE. Londýnský klub nepochodil už s druhou nabídkou, naposledy se přestupová suma pohybovala okolo 25 milionů liber (750 milionů korun).

K odchodu anglického reprezentanta ale stále může dojít. Rooney už podruhé opustil přípravný kemp týmu. Poprvé předčasně odletěl z turné v Asii, oficiálním důvodem byly problémy se stehenním svalem.

Wayne Rooney bude zpátky 6. srpna ve Stockholmu, jakoby vzkazoval Manchester United zájemcům o získání útočníkaFoto Twitter.com/@ManUtd


Vedení klubu fanouškům slibovalo, že Rooney naskočí zpět v úterní přípravě s AIK Stockholm. Dokonce na tom založili předzápasovou kampaň. K velkému návratu ale nedojde.

"Wayne si v neděli při pádu poranil rameno," vysvětlil ofociální důvod absence kouč United David Moyes. "Ale není to nic vážného, neměl by nám chybět dlouho," okamžitě ujistil.

Za předčasným odjezdem Rooneyho ale mohou stát jeho námluvy s Chelsea. Ostrovní média už v neděli přinesla zprávu o tom, že útočník chce v tomto týdnu podat oficiální žádost o přestup.

United jsou Rooneyho ochotní prodat pouze zájemcům z jiných lig. Jenže anglický kanonýr údajně preferuje zůstat v Premier League. Ale v jiném dresu, ten s emblémem "rudých ďáblů" už podle všeho oblékat nechce.

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney sice v létě odjel s "rudými ďábly" na turné, brzy se ale kvůli zranění vracel do Anglie. Další zdroje tvrdí, že trucoval kvůli přestupu do Chelsea
Útočník Manchesteru United Wayne Rooney sice v létě odjel s "rudými ďábly" na turné, brzy se ale kvůli zranění vracel do Anglie. Další zdroje tvrdí, že trucoval kvůli přestupu do Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud