8. srpna 2020 • 15:27

Juventus odvolal Sarriho. Mezi kandidáty na nástupce je i Zidane

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maurizio Sarri byl den po vyřazení v osmifinále Ligy mistrů od Lyonu odvolán z funkce trenéra fotbalistů Juventusu. Jednašedesátiletý kouč dovedl turínský klub v sezoně přerušené koronavirem k rekordnímu devátému titulu v italské lize za sebou, na evropské scéně ale neuspěl.



Juventus v páteční odvetě osmifinále Ligy mistrů sice zvítězil nad Lyonem 2:1, v kombinaci s domácí výhrou 1:0 v prvním utkání ale postoupil Olympique.

„Klub by rád poděkoval kouči za to, že napsal díky devátému ligovému triumfu za sebou novou kapitolu v historii Juventusu, což bylo vyvrcholení jeho osobní cesty, během níž vyšplhal všemi kategoriemi italského fotbalu,“ uvedl Juventus po Sarriho odvolání.

Neapolský rodák začal trénovat před třiceti lety na amatérské úrovni a ke špičkovým týmům se propracoval až v posledních letech.

Sarri převzal Juventus loni v létě po Massimilianu Allegrim, o jehož návratu na lavičku „staré dámy“ se nyní spekuluje. Mezi dalšími možnými kandidáty na uprázdněnou pozici jsou podle tisku Mauricio Pochettino, Simone Inzaghi a údajně i trenér Realu Madrid Zinédine Zidane.

Sarri si udělal jméno během tříletého působení v Neapoli, s níž v letech 2015-18 skončil v italské lize dvakrát druhý za Juventusem a jednou třetí. V minulém ročníku trénoval Chelsea a vyhrál s ní Evropskou ligu.

Juventus FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud