28. září 2017 • 14:47

Bayern řeší krizi. Ancelotti končí, přijde ex-dortmundský Tuchel?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Carlo Ancelotti skončil po středeční porážce 0:3 na hřišti Paris Saint-Germain v Lize mistrů u fotbalistů Bayernu Mnichov. Podle médií se týmu ujme asistent Willy Sagnol, jenž bundesligového rekordmana povede v sobotním ligovém utkání na hřišti Herthy Berlín.



Osmapadesátiletý Ancelotti trénoval Bayern od loňského odchodu Pepa Guardioly do Manchesteru City. V premiérové sezoně dovedl mnichovský velkolub k mistrovskému titulu, v aktuálním ročníku však doplatil na slabší start.

V úvodních šesti ligových kolech Bayern jednou prohrál a jednou remizoval a v tabulce je třetí s odstupem tří bodů za vedoucím Dortmundem. Po středeční porážce v Paříži, která byla pro německý klub nejvyšší v základní skupině Ligy mistrů po 21 letech, Ancelotti u týmu předčasně skončil.

"Výkony našeho mužstva neodpovídaly od začátku sezony očekáváním, která jsme měli. Zápas v Paříži jasně ukázal, že z toho musíme vyvodit důsledky," uvedl předseda představenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. "Carlo je můj přítel a zůstane jím, ale museli jsme udělat profesionální rozhodnutí ve prospěch Bayernu," dodal.

Bývalý italský reprezentant Ancelotti je jedním z nejúspěšnějších fotbalových trenérů všech dob. Jako jediný kouč vyhrál třikrát Ligu mistrů (dvakrát s AC Milán a jednou s Realem Madrid), vedle toho byl čtyřikrát ve finále. Má také dva triumfy z mistrovství světa klubů a ligové tituly z Itálie (AC Milán), Anglie (Chelsea), Francie (Paris Saint-Germain) a Německa (Bayern)

Podle informací Bildu by Ancelottiho mohl nahradit Thomas Tuchel, který v létě skončil na lavičce Dortmundu.

SESTŘIH: Bayern - Wolfsburg 2:2. Favorit ztratil, Neuerův náhradník chyboval
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud