Karel Häring
23. ledna 2012 • 11:30

Ramos se hádal s Mourinhem: Nikdy jste nenosil trenky!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘEPIS DIVOKÉ KONVERZACE | Třebaže Real Madrid včera porazil ve španělské lize Bilbao 4:1 a udržel si v tabulce pětibodový náskok, mnohem žhavějším tématem je hádka mezi obráncem Sergiem Ramosem a trenérem Josém Mourinhem. Portugalského kouče navíc diváci na San Bernabeu v neděli vypískali.



Problémy uvnitř „bílého baletu“ vyplavaly na povrch po středeční porážce od Barcelony ve čtvrtfinále Španělského poháru (1:2). Mourinho byl velmi kritizován za taktiku, kterou stanovil, včetně výběru základní jedenáctky.

Jak vyplynulo z konverzace, kterou publikoval v neděli deník Marca, trenérovi vadilo, že se ho žádný z hráčů nezastal v médiích. Proto si během přípravy v centru Valdebebas pohovořil se Sergiem Ramosem.

José Mourinho si plácá se Sergio Ramosem na tréninku před prvním duelem Španělského poháru proti Barceloně...Foto EPA

Mourinho: „Tys mě v mix zóně ,zabil‘.“

Ramos: „Ne, trenére, četl jste jen to, co napsaly noviny, a ne všechno, co jsme tam řekli.“

Mourinho: „Jasně, vy Španělé jste světoví šampioni a vaši přátelé v novinách vás ochrání. Stejně jako brankáře...“

Do rozhovoru vstupuje Casillas trénující třicet metrů opodál s gólmany.
„Trenére, tady si říkáme věci z očí do očí.“

Mourinho: „Kde jsi byl před prvním gólem, Sergio?“

Ramos: „Hlídal jsem Piquého.“

Mourinho: „Myslím, žes měl hlídat Puyola.“

Ramos: „Ano, ale oni udělali s Piquém změnu a rozhodli jsme se vyměnit hlídané hráče.“

Mourinho: „Co se děje, ty si teď hraješ na trenéra?“

Ramos: „Ne, ale záleží na situaci v zápase. Občas si musíme hráče prohodit. A vy, který jste nikdy nenosil trenky, nevíte, co v takových situacích dělat.“

Nespokojený José Mourinho během El Clásika
Nespokojený José Mourinho během El Clásika

Ani jedna ze stran pravdivost debaty obou osobností nedementovala, i když se to po utkání s Bilbaem snažili vysvětlit. „To, co chtěl Sergio říct, je, že pokud prohráváme, jsme za to zodpovědní všichni: hráči i trenéři,“ prohlásil obránce Alvaro Arbeloa.

Nicméně podle španělských médiích to vypadá, že Mourinho ztratil podporu kabiny. Stalo by se mu to prakticky poprvé, jak v Portu, tak v Chelsea nebo Interu Milán šli hráči za ním.

Na své straně míval Portugalec i fanoušky, ovšem příznivci Real už také dali najevo svůj nesouhlas s výkony a výsledky, před utkáním s Bilbaem i během něj na kouče opakovaně pískali.

Mourinho se ale nenechal rozhodit: „Zidane tady byl také vypískán, Ronaldo taky, stejně jako Cristiano Ronaldo, vítěz Zlatého míče. Proč bych neměl být vypískán já? Zidane odpověděl svými výkony, to samé Ronaldo. Dělá to tak i Cristiano a já v tom budu pokračovat,“ prohlásil.

Ve středu se hraje odveta s Barcelonou na Nou Campu a v případě vyřazení obhájce se může pozice „Special One“ ještě zhoršit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud