21. března 2012 • 00:45

Neskutečný Messi sestřelil Granadu hattrickem, vstupuje do historie

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Argentinec Lionel Messi se díky dnešnímu hattricku Granadě stal nejlepším střelcem Barcelony v historii a pomohl svému týmu ve 29. kole španělské ligy k vítězství 5:3. Katalánský velkoklub stáhl náskok vedoucího Realu Madrid na pět bodů, lídr má však středeční zápas ve Villarrealu k dobru.



Nejlepší fotbalista světa Messi překonal rekord Césara Rodrígueze ze 40. a 50. let minulého století a nyní má na kontě 234 gólů v soutěžních utkáních v dresu Barcy.

Původně se mělo zato, že čtyřiadvacetiletý Argentinec má k historickému maximu dál, nicméně po důkladném prozkoumání Rodríguezovy bilance mu klub ve spolupráci s listem La Vanguardia zpětně tři branky odebral.

Messimu tak před dnešním duelem chyběla k vyrovnání rekordu jen jedna branka, kterou vstřelil už v 17. minutě. Krásným volejem o tyč zvýšil už na 2:0, neboť ve čtvrté minutě otevřel skóre Xavi a zdálo se, že si favorit jde za bezproblémovou výhrou.

VIDEO: Messi dal svou 232 branku v dresu španělského giganta.

Hosté však dvěma brankami během sedmi minut ve druhém poločase srovnali a usilovali minimálně o zisk bodu. V 67. minutě však podruhé udeřil Messi, poté co si naběhl do volného prostoru na přihrávku Daniho Alvese, jenž několik minut předtím faulem zavinil penaltu, z níž Granada vyrovnala.

Messi elegantně přehodil hostujícího gólmana a definitivně vstoupil do historie.

VIDEO: Druhá branka Messiho v utkání



Tím se však dnešní účet argentinského fenoména neuzavřel. Po čtvrté brance Tella zkompletoval Messi hattrick a vstřelil už svůj 53. gól v sezoně. Do vyložené šance ho poslal opět Brazilec Dani Alves, jenž ale zápas nedohrál, protože v závěru zapříčinil tentokrát rukou další penaltu a byl vyloučen.

Siqueira druhým proměněným pokutovým kopem v zápase upravil skóre na 5:3 pro domácí.

VIDEO: V závěru završil Messi hattrick





Španělská fotbalová liga - 29. kolo
:

Pamplona - Getafe 0:0

FC Barcelona - Granada 5:3
(17., 67. a 86. Messi, 4. Xavi, 81. Tello - 61. a 89. Siqueira obě z pen.,
54. Mainz).



Messi vstupuje do historie
Messi vstupuje do historie

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud