16. července 2013 • 18:22

Guardiola se vyhýbal nemocnému příteli s rakovinou. A já ho potřeboval, říká kouč Barcelony

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vztah mezi trenérem Josepem Guardiolou a Barcelonou je na bodu mrazu. Do sporu vstoupil Tito Vilanova, muž, kolem kterého se celá kauza točí. A nepřímo svého předchůdce a bývalého kolegu označil za lháře.



Jak známo, začátkem roku Tito Vilanova přerušil práci v Barceloně a odcestoval do New Yorku, kde se léčil s rakovinou. Pobýval ve stejném městě, ve kterém "odpočíval" Pep Guardiola.

Ale ačkoliv byli od sebe maximálně pár kilometrů, zdá se, že Guardiola se návštěvě u vážně nemocného přítele vyhýbal!

„Pep byl můj přítel, potřeboval jsem ho. Ale on to asi viděl jinak,“ lituje dnes Vilanova.

Obvinění se pokusil Guardiola vyvrátit již minulý týden. Před novináři se rozčílil na svůj bývalý klub. „Tita jsem v New Yorku viděl. A když jsme se někdy náhodou nesešli, nebylo to kvůli tomu, že bych nemohl, ale že to nebylo možné,“ dušoval se.

Takže, kdo mluví pravdu?

Vilanova oponuje tím, že se s Guardiolou setkal pouze během dvoudenní návštěvy New Yorku. „Ale pak jsem tam byl dva měsíce, podstupoval léčbu a neviděli jsme se ani jednou. Nebyla to moje vina. Pep si musel myslet, že bude pro oba lepší, když se neuvidíme,“ řekl nynější lodivod „Katalánců“ pro deník Marca.

„Já bych se zachoval jinak,“ doplnil.

O to víc se namíchl, když si přečetl Guardiolovy komentáře z minulého týdne. „Vždycky jsem se snažil nemluvit o soukromí, ale slyšel jsem, co Pep řekl, a nebylo to správné. Překvapil mě. Nemyslím si, že někdo z vedení klubu mě využil k tomu, aby zaútočil proti němu.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud