30. července 2013 • 22:56

První zápas za Barcelonu! Neymar prosil o střídání: Už mě pusť na hřiště!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Debut má za sebou! Dočkal se. Brazilec Neymar poprvé nastoupil za Barcelonu. Nebyla to však žádná sláva. Na trávníku pobyl pouhých jedenáct minut, kromě pár přihrávek a soubojů toho moc nestihl. A Katalánci, kteří zdaleka nepřijeli do Polska v nejsilnějším složení, se v přípravném utkání s Gdaňskem trápili. Dvakrát dokonce prohrávali, remízu 2:2 zachraňoval Lionel Messi. Obě superhvězdy se na trávníku ale nepotkaly. Neymar nastoupil až v 79. minutě, to už se Argentinec tři minuty sprchoval.



Neymar začal jako náhradník. Rozcvičoval se, protáhl se. Divákům na stadionu ukázal o poločase pár triků. Pak si ale sednul na lavičku a utrápeně se díval na hru. Až byl z toho nervózní, přeci jen na takovou roli není zvyklý.

Úsměv na tváři pak vyvolal televizní záběr, když brazilský talent krátce po přestávce prosil a škemral o střídání. „Kouči, už tam chci!“ máchal rukama Neymar před asistentem trenéra Jordi Rourou. Ten ho neposlechl, řídil se zřejmě pokyny svých nadřízených.

VIDEO | Neymar prosí trenéra o střídání

Nebylo tedy divu, že Neymar v 63. minutě už koulel očima, když Roura vyslal na hřiště šestici náhradníků a on mezi nimi nebyl. Dočkal se až jedenáct minut před koncem.

Jakmile ale vstoupil na hřiště, stadion v Gdaňsku aplaudoval. Vidět Neymara v prvním zápase za Barcelonu, u toho chtěl být nejeden fanoušek „Barcy“. Někteří příznivci za to zaplatili na černém trhu jmění…

VIDEO | Neymarův debut v Barceloně

Jenže Neymar toho moc předvést nestihl. Párkrát se potkal s míčem, rozdal několik přihrávek, podstoupil řadu soubojů, ale gólem se na rozdíl od Lionela Messiho neblýskl.

Byl to právě Argentinec, kdo zachránil Barceloně krk, tedy remízu 2:2. V 56. minutě si naběhl za obranu a jemným obloučkem přehodil domácího brankáře. Záhy mohl skóre otočit, ale ze dvou metrů pálil těsně vedle tyče.

Gdaňsk byl pro Barcelonu překvapivě nebezpečným soupeřem, v přípravném duelu dvakrát vedl. Ovšem jeho výhodou bylo to, že Katalánci podobně jako na Bayernu šetřili většinu opor.

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 7. • 20:45
Lechia Gdańsk
Lechia Gdańsk
2:2
ONLINE
30. července
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 15. Bieniuk, 50. Grzelczak

Hosté: 26. Roberto, 56. Messi

Sestavy

Domácí: Bąk (46' Małkowski) – Deleu (46' Qualembo), Bieniuk (46' Bąk), Madera (46' Janicki), Pazio – Frankowski (80' Duda), Dawidowicz (26' Smuczyński (83' Kacprzycki)), Pietrowski (9' Zyska), Grzelczak (87' Łazaj), Matsui (46' Kostrzewa) – Buzała (32' Tuszyński)

Hosté: Pinto (46' Oier) – Montoya (62' Ilie), Sergi Gómez (64' Femenia), Bartra (63' Bagnack), Adriano (63' Samper) – Song (63' Patric), Dos Santos (62' Planas), Sergi Roberto (62' Espinoza) – Alexis (79' Neymar), Messi (77" Dongou), Tello (22' Joan)

Karty

Domácí: Tuszynski

Rozhodčí

Pawel Gil

Stadion

PGE Arena, Gdaňsk (Polsko)

Messi byl jako vždy největším tahákem pro fanoušky
Messi byl jako vždy největším tahákem pro fanoušky

VIDEO | Sestřih Gdaňsk - Barcelona 2:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud